keskiviikko 15. elokuuta 2018

Huhuu - onkohan siellä enää ketään?

Tämä vuosi on ollut käsitöiden suhteen täysin erilainen kuin aikaisemmat. Alkuvuoden tahmeus on jatkunut koko kevään ja kesän. On ollut useitakin viikkoja, jolloin en ole neulonut ainuttakaan silmukkaa, ja unohdin jopa pakata langat mukaan lomareissulle. Vähitellen myös kaikki aikaisemmat "rutiinit" kuten Ravelryn selaaminen ja uusien ohjeiden etsiminen, blogin päivittäminen ja muiden blogien seuraaminen ja jopa lankakaupoissa käynti ovat jääneet vähitellen pois. Välillä olen saattanut innostua luomaan silmukat uuteen neuleeseen, mutta kaikki ne neuleet ovat hautautuneet keskeneräisten kasaan. Voisin jopa väittää, että päivästäni ovat kadonneet ne pari tuntia, jolloin pystyn harrastamaan käsitöitä. Sitä en tiedä mihin, sillä mitään muutakaan aikasyöppöä elämääni ei ole ilmestynyt. 


Toukokuussa olin kuitenkin harvinaisen aikaansaava, sillä sain valmiiksi edellisessä postauksessa keskeneräisenä esittelemäni paidan (kuvat ilmaantuvat ehkä blogiin, jos saan itseni ylipuhuttua mallin hommiin) sekä tämän virkatun maton. Vanhemmalla tyttärelläni oli jonkinlainen sisustuskriisi huoneensa suhteen. Pieni siivous ja uusi matto auttoivat pahimpaan ahdistukseen.


Maton ohje löytyy Virkkuri 4 -kirjasta ja on siis Molla Millsin käsialaa. Kuteena on ohjeenmukainen Lankavan Ministeri-polyesterikude, joka sopii mainiosti tällaiseen lapsi- ja eläinperheeseen. Matto on sen verran kevyt, että sen voi tarvittaessa nakata pesukoneeseen. Kuvassa näkyykin meidän perheen uusin tulokas - pieni touhukas riiviö nimeltänsä Sani.


Samasta kirjasta virkkasin myös tämän kuuloketaskun samaiselle neitokaiselle (silitysmerkki Nova Melinalta). Nopea pieni välityö, joka on ollut aktiivisessa käytössä siitä asti. Näitä tarvittaisiin parikin lisää tähän perheeseen. 


Tällä hetkellä näyttää, että pienen hiljaiselon jälkeen syksystä tulee taas käsitöiden suhteen vilkkaampi. Lupauduin neulomaan The Fibre Companyn villaisesta lankauutuudesta, Loresta, mallineuleen Snurrelle, joten puikot ovat olleet kiireisinä viimeiset pari viikkoa. Selkeästi tarvitsin neuleen deadlinella, jotta saan jotakin valmiiksikin asti:). 

22 kommenttia:

 1. Täällä ollaan! Mahtavaa ettet oo lopettanu bloggaamista =)! Oon jo harmitellu, kun niin moni blogi on hiljenny. Liekö Insta vieny kaikki. Ite tykkään lukea blogeja, kun tarina käsitöitten takana ja muutkin tekijän mietteet kiinnostavat, eikä vaan kuvat. Toivottavasti innostut jatkamaan tänne kirjottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään bloggerikin on muuttunut tässä taukoni aikana, eikä sähköpostiini tullut yhtään viestiä näistä kommenteista! Ajattelin, ettei täällä enää kukaan käy... Mutta totta se, että instaa moni päivittää aktiivisesti ja blogeihin kirjoittelu hiipuu vähitellen. Mutta onneksi on aina niitä ihania, jotka jaksavat kirjoitella ja itse tykkään myös lukea blogeja edelleen.

   Poista
 2. Täällä ollaan myös! Itselläkin jäänyt blogin pito huonolle, vaikka valmiita töitä tulee tasaisin väliajoin... Tykkään itsekin lukea blogeja ja juurikin niitä tarinoita kuvien takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet! Jotenkin haluan edelleen kuvata valmiit neuleet (kun niitä nyt vaan valmistuisi...) ja kirjata yksityiskohdat Ravelryyn. Samalla vaivalla ne kuvat siirtyvät blogiinkin, joten ehdottomasti jatkan.

   Poista
 3. Täällä edelleen, kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Suloinen uusi perheenjäsen ja niin kauniita, käytännöllisiä töitä. Lore lanka näyttää ihastuttavalta! Harmi, että aloitin elokuun alussa ostolakon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Itsekin olen ajautunut ostolakkoon lähes huomaamatta. Kun ei neulo, ei ole ollut tarvettakaan langalle:) ja onhan tuota lankaa sen verran, etten ihan heti tule kärsimään tästä lakosta.

   Poista
 4. Täällä ollaan, välillä mietin ihan samaa onko ketään linjoilla. Luen edelleen blogeja ja tykkään luke, mutta kommentoidakin voisi aina välillä. Omaa blogia kirjoittelenkin harvemmin nykyään, on ollut eläkeläisen kiire ( ihan oikeasti juuri tultiin siivoamasta omaa uutta kakkoskotia lasten asumispaikkakunnalta ja tätä ennen on oltu kaksi kertaa muuttoapuna ja muutettu yhdistyksen toimistoa ja purettu vanhempien koti ja hoidettu lapsenlapsia ja..). Äitini sanoisi laiska töitään laskee.

  Kaunis matto! Kiva neule tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olet! Bloggaaminen on aikaa vievää, joten ihan ymmärrettävää että kiireisinä aikoina blogi hiljenee. Ja joskus tuntuu siltä, että tarvitsen blogin päivittämiseen oikeanlaisen fiiliksen. Jos on kiireitä, huolia tai harmeja, en jaksaisi olla sosiaalinen edes blogin kautta.

   Poista
 5. Täällä on jo odoteltu kieli pitkällä uusia päivityksiä, kiva kun palasin.

  VastaaPoista
 6. Tallessa ollaan ja ikäväkin on ollut! Mutta käsitöiden on tarkoitus olla iloa tuottava juttu, eikä pakkopullaa. Jos tauko tuntuu tarpeelliselta, on sellainen lupa pitää. Mukavampi sitten palata projektien pariin, kun oikeasti innostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana! Pakolla ei käsitöistä tai blogin kirjoittelustakaan tule yhtään mitään. Sen verran tämä on kuitenkin rakas harrastus, etten ihan heti ole tästä luopumassa.

   Poista
 7. Täällä ollaan :) Hyvännäköinen matto! Mie virkkasin kesällä (tai virkkaan edelleenkin koska valmista ei tunnu tulevan) paksummasta esteri-ontelosta meille terassinmattoa, en tykkää yhtään tuon kuteen tunnusta mutta onneksi sentään matosta on tulossa kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olet! Vierastin ensin itsekin tuon kuten liukkautta ja kiiltoa. Mutta voin vaikka vannoa, että tämä matto joutuu pesukoneeseen useita kertoja, sillä jostain syystä kissoista on niin kiva oksentaa matolle. Ja ainakin kovasti luvataan, että tämä olisi helppo pitää puhtaana. Tsemppiä terassimaton virkkaukseen, vielä on kesää jäljellä:)

   Poista
 8. Täällä ollaan :) Itsellänikin jäänyt kesän aikana blogin päivittäminen ja muiden blogien lukeminen vähemmälle, mutta nyt taas syksyn saapuessa taas kunnostaudun näissä asioissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä on hyvä palata tuttuihin rutiineihin:) Ihanaa, kun olet täällä!

   Poista
 9. Kyllä - täällä ollaan myös! Kiva lukea käsityökuulumisiasi pitkästä aikaa - mukavaa, että jatkat bloggaamista! Kauniita käsitöitä on valmistunut ja työn alla. Ja niin suloinen uusi perheenjäsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, kun sinäkin olet täällä! Ja vastavierailulle tulen minäkin, kun saan tämän paletin taas pyörimään kuten ennenkin:) Tuo pieni söpöläinen vaatii myös oman aikansa, vaikka onkin sulautunut meidän perheen joukkoon melko vaivattomasti.

   Poista
 10. Kuulosti kovin tutulta hiljaiselo käsitöiden suhteen. Nyt alkaa innostus taas palaamaan ja kiva lueskella myös muiden blogeja pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä varsinkin oli niin lämmin, että ensimmäistä kertaa jäi neuleet neulomatta ihan vain kuumuuden takia. Nyt on taas ihana istahtaa iltaisin sohvalle neule kädessä:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...