perjantai 3. marraskuuta 2017

Morning Fog


Viimeisin valmistunut neuletakkini on kyllä niin nimensä näköinen kuin mahdollista. Henkäyksen kevyt, pörröinen ja sumuisen harmaa Morning Fog, jonka ohje löytyy Laine Magazinen toisesta numerosta. Neuletakki neulotaan paksuilla puikoilla kaksinkertaisesta, pitsivahvuisesta langasta.


Morning Fog eteni paksuilla puikoilla (5,5 mm) todella nopeasti hihoihin asti. Siinä vaiheessa tökkäsi ja pahasti, sillä magic looppaus paksuilla puikoilla ja ohuella langalla oli haastavaa. Vauhti hidastui, välillä pysähtyi täysin, mutta sitkeästi jatkoin loppuun asti.


Lopputulos ei kuitenkaan ole ihan niin täydellinen, kuin olin toivonut. Malliltaan takki on kaunis ja ohje erittäin selkeä, mutta omat valintani eivät olleet ihan niin onnistuneita. Vähän suunnittelematta ostin neuletakkiin Lamana Premiaa. Tummempi harmaa oli jo loppu, mutta vaaleampi harmaa oli myös kaunis. Ei ehkä kuitenkaan parhain vaihtoehto tähän takkiin. Huomasin sen tosin vasta siinä vaiheessa, kun se oli valmis, enkä löytänyt sopivaa paitaa neuletakin alle. Vaalean värin vuoksi tuntuu, että kaikki tummemmat kuosit ja värit kuultavat ehkä liikaakin takin alta. Tämä ongelma tietysti poistuu, kun käyn ostamassa sopivamman paidan alle puettavaksi.


Olisin myös voinut neuloa takin yhtä kokoa suurempana, sillä takki näyttää lanteilta hiukkasen pieneltä. Keveytensä takia se myös helposti alkaa vetäytymään sivuille, eikä laskeudu niin kauniisti kuin toivoisin. Tämäkin tietysti liittyy pieneen kokoon. No, vielä en luovuta tämän suhteen. Ehkäpä neuletakki pääsee aktiivisempaan käyttöön ja viihdyn siinä paremmin, kun löydän takin alle jotain sopivampaa.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on näitä yksinkertaisen kauniita malleja, joista viehätyn aina vaan uudelleen :)

   Poista
 2. Näinhän se menee: ensin pitää saada neule, joka sopii vaatteiden kanssa, sitten tarvii ostaa neuleeseen sopivaa lankaa, ja kun neule on valmis, se tarvitseekin jotain sopivampaa vaatetta kaverikseen. :D Mutta kaunis on!

  VastaaPoista
 3. Kaunis neuletakki, todella nimensä näköinen ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuota silkkimohairia jäi vielä jonkun verran, ehkä ujutan sen jonkun toisen langan kaveriksi pörröisyyttä tuomaan.

   Poista
 4. Hehe, näkökulmaeroja: Sulle 5.5 puikko on paksu. Mulle se ohuin puikkokoko, mitä käytän. Normi- tai yleisin koko on mulle ehdottomasti 7, ja jos paksuista puhutaan, niin ollaan jo ysissä tai kympissä. Ja Tässähän sitä on ongelmaa kerrakseen, kas kun tekis mieli neuloa Kappa (just kävin kurkkaamassa sun Kappaa)! Puikkokoko 3 ja se tehdään jostain "ompelulangasta" - voi pyhä Sylvi! Mitäs olet mieltä, miten Kappa toimisi pakusummasta langasta (esim. Drops Lace kaksikertaisena) 5 puikoilla? Sit se pitäis kyllä varmaan olla lyhyempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullumpi idea ollenkaan! Voisin hyvin kuvitella tuon neuleen myös Kappana. Ainakin tämä on unelmankevyt ja hentoinen, joten en usko että siitä tulisi liian raskas. Ja senhän voi tosiaan päätellä aiemminkin, jos tuntuu siltä.

   Poista
 5. Minun silmääni näyttää täydelliseltä marraskuuun sumulta! Nyt vain armollisuutta itselle ja suvaitsevaisuutta langalle: langalla on langan tahto, sinä vain noudatat kuuliaisena sitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin täytyy tehdä! onhan tuo upea lanka, ja tuollainen perustakki kuuluu jokaisen vaatekaappiin:)

   Poista
 6. Mun silmiin tää näyttää täydelliselle. vau <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...