tiistai 21. helmikuuta 2017

Find your fade


Joulukuussa törmäsin instagramissa Andrea Mowryn Find Your Fade -huiviin, jonka värit vaihtuivat upeasti kullankeltaisesta vaalean kautta punaiseen. Ottaisin milloin tahansa tuon Andrean huivin itselleni! Ja juuri tuon värisenä! Mutta koska oma huivi oli neulottava pääosin langoista, jotka omasta lankavarastosta löytyivät, esittelen huivista valko-harmaa-mustan version.


Alkuperäisessä huivissa on käytetty seitsemää eriväristä lankaa. Mikäli sopivia jämiä tai lankoja ei entuudestaan löydy, huivin hinnaksi voisi tulla tuolla vyyhtimäärällä aika huikea summa. Tarkoitus oli siis pärjätä aiemmilla hankinnoillani. Olinkin oikein tyytyväinen hillittyihin väreihini siihen asti, kunnes instagram täyttyi muiden värikkäistä versioista.


Halusin väriä omaanikin, ja hädissäni tilasin yhden hiukan värikkäämmän speckled-vyyhdin Titityyltä. Aivan turhaan, sillä eihän se sopinut ollenkaan näiden muiden sävyjen joukkoon. Jatkoin alkuperäisen suunnitelman mukaan neljällä värillä (typewriter, vaalea harmaa, hieman tummempi harmaa ja tumma harmaa), kunnes tummin oli loppua kesken. Jälleen lankakaupan kautta kotia neulomaan viimeisintä osiota mustalla. 


Itse huivi on malliltaan varsin käyttökelpoinen, mutta hälytyskellojen olisi pitänyt soida viimeistään viimeisen värin kohdalla. Huivin koko on nimittäin valtava! Malli on hiukan vastaava kuin aiemmin neulomani Everyday Shawl. Näin jälkikäteen mietittynä olisin voinut katsoa sopivat silmukkamäärät vaikka tuosta huivista.


Lopputulos on kaukana siitä mielikuvasta, jota alunperin lähdin hakemaan. Väreissä pysyttelin tutussa ja turvallisessa. Lisäksi värien liu´ut eivät ole niin huomaamattomia, mitä halusin ja mikä oikeastaan tässä huivissa on "se juttu", johon ihastuin. Mutta toisaalta takin päälle puettuna huivin suuri koko ei ole haitaksi, ja näyttäisi siltä, että näihin väreihin en ole lähitulevaisuudessa ainakaan kyllästymässä. 

21 kommenttia:

 1. Aiva mahtavan huivin olet tehnyt !!! Tosi kaunis ja värit just hyvät !!! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 3. Ehkä siellä omassa lankavarastossa on just niitä värejä joita tulee käytettyä? Minä olen myös seurannut tähän huiviin hurahtaneiden etenemistä ja kyllä sun huivi on ihan sieltä kauneimmasta päästä. Mahtavan tuuliset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väriasia on kyllä niin totta! Tosin olen ostanut niitä värikkäitäkin, joita kovasti ihailen, mutta ei niistä vielä mitään valmista ole tullut:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Silloin aikoinaan kun tuon everyday shawlin neuloin, harmittelin, ettei se ole harmaa. Tässä se harmaa nyt olis:)

   Poista
 5. Musta toi on IHANA. Voisin vaikka vaihtaa omaani. Tosin omani ei ole vielä valmis, mutta ehkä haluat myös neuloa sen loppuun?

  Ai et. No mutta aina kannattaa yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarjouksesta! viimeiset värit alkoi olla sen verran puuduttava neuloa, että ehkä jatkan elämääni uusien projektien parissa:)

   Poista
 6. Ihana! Nyt alkoi minuakin houkuttaa tuo huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan tutkimaan lantavarastoja sillä silmällä:) Sopivien värien miettiminen on tässä projektissa yksi hauskimmista vaiheista.

   Poista
 7. Makuasioista on turha kiistellä, ja jos itseä tökkii, niin sitten tökkii. Mutta mun silmään tää näyttää ihan törkeän hienolta ja, jos et itse tykkää, niin mulle voi lykätä postissa tulemaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, ilmaisin itseäni epäselvästi! Tykkään tästä ja paljon! Värikästä versiota jään vielä kaipaamaan, mutta toisaalta sen voin neuloa jollakin muullakin ohjeella:)

   Poista
 8. Aikuisen naisen (epä)värit huivissasi. Tyylikäs! Ja kieltämättä tuossa huivissa on hauska idea liu'uttaa värejä.

  Kieltämättä myös iso :D mutta niin on muillakin, jotka ovat mallin neuloneet. Siksi tuosta mallista (ei siis sun huivistas, vaan kaikista yleisesti) tulee myös mieleen jokin moderni seinävaate tai peitto. Eikö periaatteessa kävisi ihan seinälle väriensä ja muotonsa puolesta? Toisaalta sit miettis, mitä tuo huivi tekee seinällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä neuloessani, että jos en osaakaan näin isoa huivia käyttää, niin tälle on ehdottomasti keksittävä jotain käyttöä. Peitto oli yhtenä vaihtoehtona:) ehkä hieman mini peitoksi, mutta kyllä tämä mukavasti lämmittäisi!

   Poista
 9. Ihana huivi, ihana koko ja kaunis harmoninen värimaailma! Kiva rakenne huivissa on, varmasti mukava neuloa - houkuttelevan näköinen projekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosi kivan mallinen huivi. Toimii hyvin kaulalle kietaistuna ja olisi helppo muokata pienempäänkin kokoon.

   Poista
 10. Hieno toteutus & hyvä kuvaus tekemisen vaiheista. :) Huivi näyttää koostaan huolimatta kuitenkin varsin käytettävältä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...