sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Hexagon


Joulun jälkeen innostuin taas sisustamisesta. Huonekalut vaihtoivat paikkaansa ja muutama uusi juttukin tuli nettikirpparilta kotia. Kuten tämä keinutuoli ja sen päällä oleva virkattu kalalankapeitto (värjäsin vaalean peiton mustaksi). Keinutuoli tarvitsee alle oman mattonsa, joten sellainen oli virkattava pikaisesti. 


Valitsin malliksi Molla Millsin Hexagonin, joka on helppo virkata juuri sen kokoiseksi kuin on tarve. Tykkään maton modernista ja raikkaasta ilmeestä, joka sopii tuollaisen vanhahkon keinutuolinkin alle. Matto on virkattu Paula-punoskuteesta, jolla syntyi tasaista jälkeä. Narumaisen kuteen virkkaaminen oli kuitenkin harvinaisen rankkaa ja raastavaa käsille. Mutta lopputulos on sellainen kuin halusinkin, joten ei muistella pahalla näitä pieniä haasteita. 

14 kommenttia:

 1. Mulla just sama matto samoissa väreissä :)
  Tein joskus pari vuotta sitten ja tykkään vieläkin tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että minäkin tulen tykkäämään tästä vielä pitkään. Ajaton malli!

   Poista
 2. Kiva matto ja kaunis kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 3. Hieno matto! En uskalla edes harkita tuollaisen virkkaamista, kun ihan vaan villasukkia neuloessakin alkaa välillä kädet väsyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi oikeasti osata pitää taukoja ja jakaa projektia useammalle päivälle, mutta kun on niin kiire saada valmista:) Rintaranka kiukuttelee vieläkin... jospa tänään käsitöiden sijaan venyttelisi vähäsen:)

   Poista
 4. Hyvä oli kuulla tuosta Paula punoskuteesta että on rankkaa virkattavaa, ehkä en sitten sitä itse havittelekaan. Nätti matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankalle tuntuu, jos pitkiä aikoja virkkaa, ja kova pinta rikkoo helposti käsien ihon. Makramee-töihin punoskude on hyvä valinta, mutta virkkaukset taidan jatkossa jättää väliin:)

   Poista
 5. Kaunis matto ja raikkaat värit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maton värit sopii hyvin meidän toiseen olkkarin mattoon:)

   Poista
 6. Upea matto ja hieno harmoninen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 7. Kyllä oot taas ahkeroinut. Mä olen monasti haaveillut, mutta tiedän, ettei minusta ole virkkaajaksi - etenkään matonkuteen. Vaikka on tuolla nytkin yksi kirjovirkatun maton alku.. Ehkä 10 cm tehtynä. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...