lauantai 12. marraskuuta 2016

Makramee-seinätekstiili


Taitokeskukset ovat heti lankakauppojen jälkeen suosikki putiikkejani. Taito Pirkanmaalle on mentävä Tampereella käydessä, ja pitkään Nurmeksen Taitokeskus oli tuon pienen kaupungin suosikkipaikkojani. No, koska kyseessä on hiipuva itäsuomalainen kaupunki, Taitokeskuskin muutti jokin aika sitten Lieksaan. Onneksi syysloman aikana pääsin vierailemaan sinne ja nappasin mukaani makramee-tekemispaketin. Olen ennenkin ylistänyt näitä tekemispaketteja, joissa joku valmiiksi kokoaa kaiken tarvittavan valmiiseen pakettiin ja minun tehtäväkseni jää vaan seurata ohjeita. Harjanvarren jouduin kyllä hakemaan lähimmastä Prismasta. 


Tämä makramee-seinävaate tehdään kaksoistasosolmuilla Paula-punoskuteesta. Jäin saman tien koukkuun ja väkersin koko seinävaatteen yhden viikonlopun aikana. Tilasin tuota samaa vaaleanharmaaata Paulaa Lankavalta Tampereen Messuille noudettavaksi, ja pidetäänkin sitten makramee-bileet naapurin rouvan kanssa. Eikös ne amppelitkin ole nykyään taas kovin muodikkaita?

7 kommenttia:

 1. Ihana! Minä olen näitä makramee seinävaatteita koko syksyn ihaillut, mutta (vielä) en ole raaskinut tuota tekemispakettia ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemispaketti on kyllä puolet kalliimpi, kuin tuo kude. Toisaalta tämä on helppo tapa opetella uutta, kun paketin mukana tuli selkeät ohjeet. Seuraavaksi sitten pitääkin selvitellä mitä Google tarjoaa 🙂

   Poista
 2. Ihan mahtavan upea seinätekstiili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jälkikin on yllättävän siistiä vaikka aloittelija olenkin. Yksi ylimääräinen rako tuolla näköjään on, mutta se on kyllä tullut siinä vaiheessa kun tuo on ripustettu seinälle;).

   Poista
 3. On kyllä upea! Kauniisti tulee tuo pinnan kolmiulotteisuus esille. Varmasti todella koukuttavaa hommaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja koukuttavaa on! Mikäli ilman ohjetta haluaa testailla, niin haastavinta on ehkä miettiä, minkä mittaisiksi nuo kuteet pitää leikata. Ehkä taidan näin alkuun etsiä lisää valmiita ohjeita:)

   Poista
 4. Tyylikästä jälkeä! Prisman harjanvarsi oli luova ratkaisu! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...