maanantai 21. marraskuuta 2016

Suomen Kädentaidot 2016

Vuosi sitten Tampereen messut jäivät välistä, joten siitäköhän johtuen aloitin messuvalmistautumisen tänä vuonna jo hyvissä ajoin. Kirjasin messupäivän kalenteriin, hain blogisti-passia, printtasin messukartat ja merkitsin kaikki must see -kohteet kartalle. Ostoslistakin oli mietitty valmiiksi ja budjetti päätetty.

Snurre
Lystig Yarnsit ja Hedgehogit nätissä rivissä.

Tampereen Kädentaidot -messuillahan on kaikkea mahdollista ja paljon enemmän kuin osaa odottaa. Kenties makunikin on muuttunut, mutta tänä vuonna sain messuilta inspiraatiota enemmän kuin koskaan. Rahani menivät pääasiassa materiaaleihin ja tekemispaketteihin, mutta pari valmistakin tuotetta tarttui mukaani. Ilahduttavaa oli, että osalla taitavista käsityöläisistä oli myynnissä sekä valmiita tuotteita että materiaalipaketteja ohjeineen näihin tuotteisiin. Täydellistä!

Titityyn notkuvat hyllyt.
La Bien Aimée 
Kerän Vänö Ullit

Ykköskohteena oli tietenkin lankakaupat, joiden kojuille oli ehdottomasti päästävä hipeltämään värikkäitä luksuslankoja sekä rouheaa villaa. Snurren, Titityyn, Lentävän Lapasen ja Kerän hyllyt notkuivat lankaihanuuksia, mutta pysyin kuitenkin hyvin päätöksessäni ostaa vain ennalta mietityt ja tarvittavat langat. Saatan potea pientä lankaähkyä, sillä viime aikoina kotiini on kulkeutunut enemmän lankaa kuin kerkeän neulomaan.

Ebba Masalinin opetustaulutuotteita Taitokujalla
Lumivuokko-sisustusvalot (tekemispaketti)

Taitoyhdistysten kuja meinasi kyllä romuttaa budjetin, sillä sieltähän niitä tekemispaketteja löytyi vaikka minkälaisia. Myös uudistettu Taito-lehti oli ehdottomasti laitettava tilaukseen, sillä uusin numero oli varsin mielenkiintoista luettavaa. Ebba Masalinin opetustaulutuotteet olivat myös näyttävästi esillä Taitokujalla, mutta ainakaan vielä nitä ei tarttunut mukaani.

Lisää Ristiin Rastiin -kuviointia Lumikellojen tapaan

Pieni minitalvi, jonka saimme kokea joku aika sitten, sekoitti ilmeisesti pääni siinä määrin, että mietin jo joulua. Joulukortit ideoin tänä vuonna Ristiin rastiin -kuviontisarjan malliin. Näitä ristipistotarroja oli eri väreissä ja kokoisina, ja niillä oli koristeltu niin kortteja, tauluja, kuin lasituotteitakin.


Valona Design

Valona Design on aina ollut yksi suosikeistani. Joskus aikoinaan ostin Elina Mäntylältä metallisen kranssin kotiimme, ja pitkään olen ihaillut Valona Designin koivukristalleja. Jälkikäteen luin, että Valonan Halo-korusarja oli voittanut Suomen Kädentaidot 2016 uutuustuotekilpailun.

Suomen Marjat by Molla Mills

Lankavalle olin naputellut ennakkotilauksen Paula-punoskuteesta (makramee-jutut mielessäni), ja samalla tutkailin lähempää Molla Millsin Suomen marjat -mallistoa. Lankavalta löysin myös harmaata puuvillalankaa, jota kyselin lähes kaikilta lankamyyjiltä, mutta taisi olla väärä sesonki puuvillalangan ostamiselle.

ButoniDesignin koruja
ButoniDesignin paperikangastuotteet

Tämän hetkisen lempikoruni on tehnyt ButoniDesign, joten ilahduin nähdessäni heidän kojun messuilla. Korujen lisäksi heillä oli myynnissä paperikankaasta valmistettuja tuotteita, joista ostin itselleni muistilehtiön kannet. Jatkossa taidan kirjoitella ideani mustakantiseen vihkooni.

Niitä ostoksia...
Vaatimaton lankasaalis

Hyvästä valmistautumisesta huolimatta huomasin, että paljon jäi myös näkemättä. Yksi päivä oli tällä kertaa liian vähän, ja muiden messuraportteja lukiessani toivoin, että olisin päässyt vielä toiselle kierrokselle. Toisaalta budjetti ylittyi tälläkin kierroksella huimat 5 €. Ehkäpä ensi vuonna sitten ja reilummalla budjetilla.

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavia kuvia. Mitenkä sitä ikinä jaksaa odottaa kokonaisen vuoden seuraavia messuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Ensi vuonna on kyllä ehdottomasti varattava enemmän aikaa messujen kiertämiseen:)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...