sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Tonkka


Virkkurin (II) yksi söpöimmistä säilytysratkaisuista on tonkka. Se on kaunis myös sisustuksellisesti ja olipa kiva virkata hiukkasen erilainen "kori" niiden perinteisten sijaan. 


Mopparin sijaan käytin miniontelokudetta. 6 mm koukulla tuli suht sopivaa jälkeä, mutta ei olisi haitannut puoli numeroa pienempi koukkukaan. Ehkäpä tuo miniontelokude on mopparia ohuempaa?


Kantohihnana pätkä vanhaa vyötä. En löytänyt mistään tasaniittejä, joita olisin ehdottomasti halunnut käyttää vyön kiinnitykseen niin kuin ohjeessakin. Olisihan se eri näppärä, jos tuon hihnan saisi käännettyä tarpeen mukaan edestä pois. Mutta laitetaan vaihtoon, jos joku päivä törmään tasaniitteihin.

12 kommenttia:

 1. Hieno tonkka! Onkohan miniontelokude pehmeämpää kuin moppilanka? Ainkain itse kun kokeilin virkata tavallista onteloa, oli tulos ihan lörppö. Onko työ pitänyt kovettaa jotenkin että pysyy noin tukevasti pystyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapa olla pehmeämpää. Pehmeäähän se on, mutta en ole päässyt mopparia hiplaamaan. Tarpeeksi pienellä koukulla kun virkkaa ja sopivan tiukkaan, niin pysyy ihan itsekseen pystyssä tuo tonkka:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tykkään itsekin:) Taitaa olla myös minun ensimmäinen kannellinen "kori".

   Poista
 3. Oo, täällä on todella ahkeroitu! Hieno tonkka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti yritän, mutta on kyllä ollut nyt niin kiirus kesä ettei kaikkea kerkeä:)

   Poista
 4. Sain juuri syntymäpäivälahjaksi samaisen kirjan ja sitä ahmiessa mietin, että tuo tonkka on ehdotomasti toteutettavien listalla ylimpänä! Niin kauniin muotoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi valmistuukin sitten tynnyri:) Vähän on vaan hitaampi virkata joten valmista saadaan vielä odottaa.

   Poista
 5. Ai että. Paitsi nätti varmasti myös monikäyttöinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...