maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hakusa


Neuloin pienen kaulahärpäkkeen kahdesta ompelulangan vahvuisesta langasta. Ei nimittäin hiosta tuollaisen nirunarun neulominen näillä helteillä, joten varsin näppärä hellepäivien projekti. 


Huivi on Kirsten Johnstonen Hakusa ja se on neulottu Habun Super Fine Merinosta (harmaa) ja Silk Stainless Steelistä (valkoinen). Tuo jälkimmäinen sisältää terästä ja sen avulla huivia voi helposti muotoilla haluamaansa muotoon.


Malli sopii minun mielenlaadulle. Kovin työ tehdään alussa neulomalla valkoisella alareuna. Sen jälkeen mukaan otetaan harmaa lanka ja kerros kerrokselta silmukat vähennetään pois. Loppu neuloutuukin hetkessä.


Silk Stainless Steel on kyllä mielenkiintoinen lanka, mutta ei siitä heti mitään suosikkia tullut. Lopputulos on hiukan raastava ja silmukat tuntuvat elävän ihan omaa elämäänsä. Jälki on reikäistä, mutta saattaapa olla tekniikassakin vika. Lanka kuitenkin sopii hyvin tuon ohuen merinon pariksi, joten ei ihme, että Ravelrysta löytyy useampikin ohje näiden kahden yhdistelmästä. 

11 kommenttia:

 1. Onpas kiva huivi ja hauska malli! Tuo teräslanka kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta ja hauskalta - kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, että tuo teräslanka riitti vain tähän huiviin. Tuota merinoa nimittäin jäi vielä ruhtinaallisesti ja olisi sitä vielä oranssinakin. Katsellaan mitä niistä vielä keksii:)

   Poista
 2. Hieno huivi! Taisi tosiaan olla sopivaa neulottavaa hellesäähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesästä kaipasin tällaista kevyttä huivia töihin asusteeksi. Nyt taidan kuitenkin odotella, että lämpötila laskee vähän ennen kuin otan käyttöön:)

   Helle on kyllä rajoittanut näiden keskeneräisten projektien valmistumista, paksummat villalangat jää nyt vähäksi aikaa sivuun...

   Poista
 3. Tosi upea huivi! Minua kiinnistaa kokeilla tuota Silk Stainless Steelia, ko se näyttää noin rouhean upealta huivissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös tuosta valkean ja harmaan yhdistelmästä. Mattaharmaa saa hopean hohteen tuon valkoisen kaverina:)

   Poista
 4. Kaunis huivi. Vaan miten on tuon terästyksen laita: altistaako sähköiskuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan etten ole neulonut mitään niin vaarallista:)

   Poista
 5. Aika freesi huivi! Mistä tuota steeliä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän nappasin Titityystä, mutta se oli viimeinen, eikä uutta taida olla tulossa. Tuon harmaan tilasin aikoinaan New Yorkista Habulta (http://habutextiles.com/) itseltään, sieltä löytyy myös tuota steeliä useammassa värissä :)

   Poista
 6. Lopputulos on oikein herkän näköinen, vaikka ruostumatonta terästä sisältääkin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...