perjantai 7. kesäkuuta 2013

Keittiön keltaiset


Meillä vierailevat ystävät ja sukulaiset ovat varmasti huomanneet, että viime aikoina keskeneräiset projektit ovat vallanneet vähän nurkan jos toisenkin. Lankaprojektien lisäksi raahaan lähinnä kirppareilta kunnostusta vaativia huonekaluja. Tosin nämä keittiön kuusi tuolia ovat mummon vanhat ja pyörineet vähän joka huoneessa odottaen hiomista ja maalausta jo melkein vuoden. Alkuperäinen väri oli ruskea, josta en innostunut.


Innokkaana aloitin viime syksynä ja sain talven aikana maalattua säälittävät 2,5 tuolia. Lopulta nakitin homman miehelle, kun en vaan jaksanut innostua. Ostin syksyllä keltaista maalia, ja vähän jo silloin pelkäsin, että miten äkkiä siihen kyllästyy. Siinä ja siinä ollaan jo nyt, vaikka keltaisesta tykkäänkin. (Arvatkaapa, maalataanko näitä uusiksi muutamaan vuoteen?) Kaksi viimeistä maalattiin valkoisella, kun päätin jo heti alkuun, että jos ei yksi maalipönttö keltaista riitä niin loput valkoisella. Mies maalasi viimeiset tuolit alle viikossa ja vihdoinkin keittiö on suht valmis. 


Pöytäkin tuunailtiin uusiksi vanhasta. Pöytälevy irti, maalia pintaan ja uudet jalat alle. Yllä kuva entisestä pöytäryhmästä. Tuolit olivat jo 10 vuoden aikana rikkoutuneet pahasti, kolhuja ja kissan kynsien jälkiä, joten ne lähti kiertoon. Ja älkää säikähtätäkö, ei meillä koskaan ole näin tyhjää ja siistiä, tämä on entisestä asunnosta, joka tyhjennettiin myyntikuntoon pari vuotta sitten.

5 kommenttia:

 1. Ihanat tuolit. Meillä kanssa odottaa maalta tuodut puutuolit kunnostusta, ne vaan on auttamattomasti myös muunlaista kunnostusta kuin maalausta vailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain pientä kunnostusta näihinkin oli pakko tehdä. Piti liimailla ja naulata että kestää istumista:). Kyllä näihin tunteja sai kulumaan, mutta kyllä kannatti!

   Poista
 2. Näyttää ihanan aurinkoiselta! Kaunis keltainen, mutta tunnistan hyvin tuon "pelon" siitä, että kyllästyykö...

  Juuri laskeskelin, että meillä on kotona tällä hetkellä 4 huonekalua, jotka odottavat käsittelyä, ja mökillä ainakin toinen mokoma lisää. Noin siistin, valmiin näkeminen saa itseni tsemppaamaan ja ryhtymään hommiin.

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin blogiisi haulla "keltaiset tuolit". Minulla idea lähti ihanista keltaisista tulppaaneista ja Wanilla rosen keltaisesta metallituolista. Meidän ruokapöydän näkymä on kovin samanlainen kuin teillä ja oli ihana löytää vahvistusta ja uskallusta omalle idealle värien käytöstä. Tuo kyllästyminen on varmasti odotettavissa, joten muutama tuoli voisi olla hyvä kokeiluerä! Sinun lopputuloksesi näytti tosi hyvälle! -Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan vielä ei olla kyllästytty, mutta äkkiähän ne sitten maalaa uudestaan:) Keltainen on kaunis väri!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...