sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kaikkien aikojen villasukat ja naisen tossukat


Olin syyskuun alussa Kaikkien aikojen villasukat -kirjan julkkareissa hotelli St. Georgessa Helsingissä. Kirja on julkaistu 90-vuotiaan Novitan kunniaksi, ja villasukkien ohjeita Novitan langoille on suunnitellut kirjaan 10 varsin erilaista suunnittelijaa. Osa suunnittelijoista on pitkän linjan novitalaisia, osa taas nuorempia ja tuttuja esimerkiksi instagramin kautta. Tämä näkyy myös siinä, että kirjan ohjeista löytyy villasukkia monenlaiseen makuun.

Lea Petäjä ja Ronja Hakalehto
Julkkareissa oli paikalla lähes kaikki kirjan suunnittelijat, ja he avasivat suunnitteluprosessiaan Erika Appellströmin (Novitan brändipäällikkö) kysymysten johdolla.  Näitä tarinoita voi lukea myös kirjan sivuilta. Kirjan alusta löytyy perusohjeet villasukkaan eri vahvuisille Novitan langoille sekä sanasto- ja tekniikkaosio. Varsinaisia villasukkaohjeita kirjoneule-, pitsi- ja palmikkosukkiin löytyy yhteensä 28.


Yksi omista suosikeistani on Ronja Hakalehdon Naisen tossukat. Koulussakin tutuksi tullut ainaoikeinneulottu tossu on saanut tässä pitsineuleen tossun kärkeen.


Kirjoneulesukkia jaksan ihailla vuodesta toiseen, vaikka niiden neulominen ei vieläkään suju ilman harmpaiden kiristelyä. Minna Metsänen on suunnitellut kirjaan Kide- sekä Mosaiikki-sukat (kuvissa alempana). Näistä ensimmäiset teini tilasi jo itselleen. Saas nähdä, saisinko delegoitua homman eteenpäin vai joudunko neulomaan ne itse.


Myös Riikka Hytösen palmikkosukat ovat näyttävät.


Ensimmäisenä kirjan ohjeista pääsi puikoille Naisen tossukat, sillä kaipasin nopeaa ja pientä välityötä. Lisäksi pääsin vihdoinkin testaamaan Prymin Ergonomics sukkapuikkoja ja Schachenmayrin uutta merinojakkilankaa.Ergonomics-puikot yllättivät positiivisesti. Sen jälkeen kun opettelin magiclooppaamaan, en ole käyttänyt sukkapuikkoja, jotka olen aina kokenut hieman hankalaksi käyttää. Ergonomics-puikot ovat taipuisat ja joustavat, ja pidin siitä paljon. Jälki oli tasaisempaa kuin metallisilla sukkapuikoilla neuloessa, eikä puikkojen väliin jäänyt löysää silmukkaa. Ehdottomasti käytän näitä toistekin. 


Merinojakkilanka oli myös mielenkiintoinen tuttavuus. Hieman karhea, joka vakuuttaa ainakin minut sukkalangoissa. Sen värikartta on upea, joten pidän mielessä tämän langan jatkossakin sukkalankoja hankkiessani. 100 g kerästä neulon vielä toisenkin parin tossukoita. Näillä ajattelin ilahduttaa muutamia ystäviä ja sukulaisia.

Kirja saatu kustantajalta, ja puikot sekä lanka Prymiltä.

6 kommenttia:

 1. Kauniit tossukat! Samoja sukkia olisin itsekin nostanut tuosta kirjasta esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä kun saisi nuo kirjoneulesukatkin puikoille:)

   Poista
 2. Kiinnostavan ja kivan näköisiä sukkaohjeita - kauniit tossukat valitsit omille puikoillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva neuloa jotain nopeasti valmistuvaa:) Ja nyt iltojen viilentyessä näille tossukoille on jo käyttöäkin.

   Poista
 3. Kauniit tossut, uutta twistiä jokaisen tuntemaan perusmalliin :) Oli varmasti kiva tuo julkkaritilaisuus, miekin sain kutsun mutta eihän täältä syvästä idästä yhden illan takia oikein päässyt Helsinkiin asti pyrähtämämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli kiva, ja unohdin vallan hehkuttaa sitä villasukka-pukukoodia:) Villasukat tekee virallisemmastakin tilaisuudesta vähän rennomman. Pitkä olisi kyllä matka yhden julkkaritilaisuuden takia Helsinkiin asti tulla.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...