perjantai 9. maaliskuuta 2018

Joy


Toinen testineuleeni Veeran ja Jojin Interpretations vol 5. -kokoelmaan oli Joy-neuletakki. Sileän ja pitsineuleen yhdistämisellä olen neulonut ennenkin yhden käytetyimmistä neuleistani, joten tiesin että tästä tulee toinen samanlainen.


Väriksi valitsin tällä kertaa vaalean pinkin, sillä keväällä ja kesällä tykkään käyttää muutakin väriä kuin harmaata, uskottehan? Tosin vaatekaappiin mahtuisi yksi tällainen myös harmaana. Ellen olisi kärsinyt alkuvuoden neulejumista, tämä elegantti neuletakki olisi neuloutunut melkein itsestään. Sopivasti sileää ja helppoa pitsiä, joten kaikin puolin unelmaneule.


Neulejumin lisäksi stressikäyrä nousi käyttämäni langan vuoksi. Frida Fuchsin Schnieke Single on itsessään aivan ihanaa. Kiiltävä merinon ja silkin yhdistelmä, jota yleensä on ilo neuloa. Olin aiemmin aloittanut tästä hennon vaaleanpunaisesta langasta paidan, mutta se oli jäänyt jäähylle jo lähes vuodeksi. Päätin ottaa langan parempaan käyttöön, mutta purkulangasta neulominen olikin erittäin stressaavaa.


Olen neulonut merinoista purkulankaa aiemmin ilman ongelmia, mutta olisiko ongelmana se, että tämä lanka sisältää 30% silkkiä? Jälki oli karmaisevaa jo neuloessa, mutta jaksoin toivoa, että kastelu ja pingotus tekisi tehtävänsä. No, eipä tehnyt enkä ole koskaan neulonut näin epäsiistiä jälkeä. Mutta tiedättekös mitä, kaiken stressauksen jälkeenkään en jaksa välittää:)Hiukkasen kuitenkin mietin, pitäisikö neuleen helmaa lyhentää. Epähuomiossa neuloin muutaman sentin tai jopa kymmenen liikaa. Neule saattaisi toimia paremmin ohjeen mukaisissa mitoissa, mutta odotellaan ja tunnustellaan.

15 kommenttia:

 1. Tätä paitaa olen itsekin ihaillut ja pistän kohta puikoille. Kaunis tämä sinun Joy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinun neuleestasi tulee varmasti yhtä kaunis:)

   Poista
 2. Minä kun just ihastelin, että onpa kivan mittainen tuo helma kun se tulee tuolla tavalla reilusti takapuolenkin päälle! Niin ne mieltymykset vaihtelee, hauska sattuma vaan että juuri tuohon loppuun kirjoitit lyhennysajatuksista :) Malli on kyllä tosi kaunis, enkä olisi huomannut tuota pientä epätasaisuutta jos et olisi maininnut sitä. Tuskin huomaa moni muukaan, koska kokonaisuus on just hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minäkin tykkään vähän pidemmästä helmasta, mutta tässä tuntuu että neule kinnaa vähän liikaa lanteilta jos napitan kaikki napit:) Lyhyempänä tätä voisi käyttää joko kiinni tai auki.

   Poista
 3. Hurjan kaunis - taas :) Kauniin värinen neule, hillitty ja harmoninen Joy!

  VastaaPoista
 4. Ihana. Ja justiinsa keväisen kepeä. Mutta kaikkea sitä oppiikin, ettei silkkimerino ole purettavaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan pitänyt jotenkin höyrytellä lanka suoraksi. Näin sitä laiskuudesta kärsii:)

   Poista
 5. Ihanan hempeänlempeä takki :)

  VastaaPoista
 6. Ihana. Haluaisin justiinsa tuommoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kerkeää kesäksi neuloa:) oletan, että tulevanakaan kesänä ei ilman neuletta tarkene.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...