perjantai 30. kesäkuuta 2017

Paperimassavarjostin


Suuri Käsityölehden (4/2017) ohje paperimassasta tehtyyn lampunvarjostimeen innosti askartelemaan uuden materiaalin parissa. Lampun rouhea ja simppeli ulkonäkö sai minut vakuuttuneeksi, että tuollainen varjostin tarvitaan meille olohuoneeseen ikkunalampuksi. Toisaalta maalaamalla ja koristelemalla varjostimen voisi muokata myöhemmin uuteen uskoon, jos tämä yksinkertainen versio alkaa tuntua tylsälle.


Paperimassajauheen ostin Sinellistä, ja huomasin jälleen kerran, että uuden materiaalin kanssa olisi hyvä tehdä ensin koeversio. Ei ollutkaan ihan helppoa saada massa levitettyä tasaisesti pullon päälle. Pullo toimi siis muottina varjostimelle. Epätasaisuus näkyy parhaiten tietysti silloin, kun valo on päällä. No, itsetehty ja silleen...Vaikka blogi on ollut hiljainen, teen kyllä lähes päivittäin jotain käsitöihin liittyvää. Pienet jutut jäävät helposti kuvaamatta, joten nytkin mennään kännykkäräpsyillä. Tämä alin kuva esittää uusinta kissan kestävää kukkaamme, joka on askarreltu puutikuista ja puuhelmistä. Idea Askarelli-myymälän näyteikkunasta. Maljakkoina toimivat lasipullot tuunasin aikoinaan betonipastalla.

Jonkin aikaa vaivannut neulejumi on muuten nyt selätetty, ja puikot heiluu täällä vauhdikkaasti. Toivottavasti into säilyy siihen asti, että saan jotain valmistakin aikaiseksi:)

5 kommenttia:

 1. Kaunis ja tyylikäs varjostin ja ihana lempeä valo! Ja tosi kivat nuo kukkamaljakot puuhelmikukkineen!
  Iloisia neulontahetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pienetkin asiat piristävät kodin ilmettä, ja nämä sopivat niin hyvin aiempien tuotosten joukkoon:) Näyttäisi myös siltä, että neuleetkin taas edistyvät, vaikka ihmeellisen helposti kyllästyn eri projekteihin. Ehkä pitäisi pistää haastavampiakin neuleita puikoille.

   Poista
 2. Mukava kuulla, että jumi on selätetty, ja mainiot nuo kissan kestävät kukkaset! :)

  VastaaPoista
 3. Hiljaista se on täälläkin, mutta onneksi on insta johon voi nopeasti tuikata kuvan tai pari :) Tosi kaunis ja juuri sopivan rouhea varjostin. Ihanan tunnelmallinen valo näyttää tulevan varjostimen läpi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...