torstai 9. heinäkuuta 2015

Casual Lace


Hiukkasen on ollut viileää tänä kesänä, mutta uutukaisessa pitsineuletakissa se ei tunnu enää ollenkaan niin pahalle! Malliksi valikoitui pitkällisten pähkäilyjen jälkeen Justyna Lorkowskan Casual Lace.


Hullaannuin ajatuksesta, että kaksi vyyhtiä Louhittaren Luolan Tuulen Tytärtä riittäisi S-kokoon. Aika pian kävi kuitenkin selväksi, että tiheys ei täsmännyt ja lankaa kului enemmän kuin piti. En kuitenkaan päässyt panikoimaan langan riittävyyden takia, sillä olin jo hamstrannut tätä ihanaa smaragdin vihreää lankaa pari vyyhtiä toista projektia varten. Ja parempi näin! Ohjeen mukainen koko olisi ollut liian tiukkis, mutta tästä tuli varsin sopiva. Hiukkasen kyllä ihmettelen, miten tässä nyt näin onnistuneesti kävi.


Itse ohje on selkeä ja todella perusteellinen. 16-sivuinen ohjepumaska säikäytti aluksi, mutta aika monet sivut sai karsia jo heti alkuunsa. Haastavin osuus oli yläosa raglan-lisäyksineen, mutta pitsikaavion lukutaito riitti tähänkin. Sen verran työläs tuo pitsiosuus oli, että kerrankin hihojen neulomista oikein odotti. 


Pakko vielä mainita uskomaton tuuri nappien suhteen. Ostin vuosi sitten yhdeksän vihreää nappia Menitasta (toinen projekti mielessä). Ne napit sopivat tähän loistavasti, mutta kaksi jäi puuttumaan. Kävin Menitassa uudestaan, ja nappipurkilosta löytyi yksi nappi sekä yksi mallinappi. Enempää en olisi tarvinnutkaan! 


Ensimmäistä kertaa neuloin Tuulen Tytärtä ja pidin kovasti. Väinämöiseen verrattuna tässä on mielestäni vähän enemmän kiiltoa. Kastelun ja pingotuksen jälkeen odotin pehmeämpää neuletakkia, mutta tuntuma on hiukkasen natiseva. Ei se tosin muuta lopputulosta mitenkään - ihan huippu neuletakki tästä tuli!

21 kommenttia:

 1. Ihana! Kauniin värinen vihreä ja kaunis pitsikuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitsikuvio on kyllä ihana:) Yhtään ei tosin päässyt lepäilemään nurjillakaan kierroksilla, sillä sielläkin oli kavennuksia. Kovasti piti siis keskittyä, ettei mennyt ihan metsään:)

   Poista
 2. Vau! On kyllä ehkä hienoimpia näkemiäni neuletakkeja.

  VastaaPoista
 3. Oi, se on upea! Näyttää kesäiseltä, mutta taatusti myös lämmittää - täydellinen yhdistelmä tähän kesään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ei ollut yhtään liikaa eilenkään. T-paidassa ei ole juurikaan tarvinnut tänä kesänä liikkua:)

   Poista
 4. Onpa todella onnistunut, istuu kuin valettu! Ja kaunis kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli harvinaisen onnistunut neuletakki, eikä tarvinnut edes purkaa kertaakaan:) Pitsiä en kyllä uskaltanut kovin paljoa pingotella, ettei venähdä ylisuureksi.

   Poista
 5. Ihan huikean kaunis!
  Minullakin on vihreä villatakintekele puikoilla, saa nähdä milloin valmistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tässä vihreässä nyt kovasti viehättää! Muutama kesä sitten ostin vihreän neuletakin kaupasta, kun en millään löytänyt sitä oikeaa vihreää lankaa. Nyt se sitten tuli vastaan:)

   Poista
 6. Voi että, mikä ihanuus! Täydellinen väri ja täydellinen malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä onnistui kyllä kaikilla tavoin:)

   Poista
 7. Voi miten ihana neule, ihan täydellinen vihreä väri ja upea pitsimalli! Kyllä - ihan huippu neuletakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun tää onnistui kerralla! Tuntuu, että pari viimeisintä on mennyt purkamisen kautta:)

   Poista
 8. Ei oo totta! just tuli ravelryssä tämä malli vastaan ja ihastuin siihen heti. Siinä tuli sitten mieleen, että oletkohan neulonut tätä, koska yleensä kaikki mun silmään ihanimmat mallit löydän juurikin täältä sun blogista. Ja kas, siinähän se nyt sitten onkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas sattuma ja kiitos! Justynalla on kyllä ihania ohjeita, niin kuin se yksi huivi:) Luulenpa, että tämä päätyy yhtä kovaan käyttöön kuin tuo huivikin.

   Poista
 9. Wau, ihana takki. Kaunis väri, kaunis kuvio, kertakaikkisen mainio kokonaisuus. Ja mahtava tuuri nappien suhteen.

  VastaaPoista
 10. Upea neule! Kaunis, erikoinen pitsikuvio.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...