sunnuntai 31. elokuuta 2014

Seiklus


Seiklus Shawlette on se huivi, joka houkutteli minut neulomaan kesän helteiden jälkeen. Huivi on osa Justyna Lorkowskan yhden kerän seikkailuja, joissa matkataan ympäri maailmaa.


Tämän huivin myötä pääsin seikkailulle niinkin eksoottiseen maahan kuin Viro. Ainaoikein raitojen lomassa on tyypillistä eestiläistä pitsiä (lepalehekiriä).


Kesätauon jälkeen tämä oli varsin sopiva neulomus, sillä keskittyminen näinkin helppoon pitsikuvioon oli alussa todella vaikeaa. Onneksi väliin tuli ainaoikeat ja pääsin hetkeksi neulomaan ajattelematta mitään. 


Malliltaan huivi on hiukkasen epäsymmetrinen kolmio. Kuitenkin sellainen, että se on heppo käyttää ja kietaista kaulaan. Lanka on pehmeää ja ilmavaa (Tosh Merino Light), väri täydellinen ja muutenkin huivi on se tämän hetkinen suosikki.


Ainaoikean ansiosta huivi venyy pingotusvaiheessa reippaasti. Kokoa tulee siis riittävästi, vaikka huivi on neulottu yhdestä vyyhdistä. Tykkään ja ennustan huiville kovaa käyttöä! Täällä ollaan siis kaikin puolin valmiina syksyyn - kynttilätkin on sytytetty ja villasukat lämmittää jalkoja.

24 kommenttia:

 1. Ihana malli, ihana lanka. Kertakaikkiaan kaunis huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo unohtanut, miten upeaa tuo lanka onkin...:) Siitä ei voi tulla kuin ihania huiveja.

   Poista
 2. Ihana syyssuosikki! :) Huiveja, joissa on sekä simppeleitä että mutkikkaampia kohtia on vaan niin kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mulla jää neulomiset aina iltamyöhään ja välillä ei vaan enää jaksa keskittyä siinä vaiheessa. Ihanaa, kun saa huilailla välillä ja katsella sitä telkkariakin:)

   Poista
 3. Aivan upea! Ja voi että on hyvä vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi vihreän eri sävyt tulee mun suosikeiksi vaivihkaa yksi kerrallaan:) Joku aika sitten en edes katsellut vihreitä lankoja...

   Poista
 4. Uskaltaako tätä kokeilla jos ei oo koskaan ennen neulonut pitsikuvioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Itse tuo pitsikuvio on todella helppo, ihan vaan langankiertoja ja silmukoita yhteen. Jos pitsin neulominen mallikuvion avulla tuntuu vaikealle, niin tässä ohjeessa on rivi kerrallaan myös sanalliset ohjeet.

   Poista
 5. Kaunis ohje =) Ihana tuo pitsikuvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tarkoitin sanoa kaunis huivi! Yövuoro taitaa painaa kun tulee kirjoiteltua muuta kun yrittää sanoa!

   Poista
 6. Eih, oi ja voi. Niin kaunis, suorastaan täydellinen. Tuollainen on ihan PAKKO saada! Tuo värikin on täydellinen vihreä <3 Nyt täytyypi varmaan hankkia se PayPal tili, kun ei sitä vielä ole ja tuo malli on nyt vaan ostettava, ei tässä muu auta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paypal on kyllä näppärä, välillä vähän liiankin:) Olishan tällainen harmaanakin aika upea, joten tiedä vaikka neuloisin toisenkin. Malliltaan tämä huivi on täydellinen:)

   Poista
  2. Nyt on PayPal- tunnukset tehtynä ;) Tämä oli vaan niin ihana, ettei se jättänyt mua rauhaan, vaan tuo kuva huivistasi pompsahtaa aivojen syövereistäni esiin yhä uudelleen ja uudelleen. Taisin jonkun unenkinkin tästä nähdä Niin eipä tässä nyt enää auttanut ;D

   Poista
  3. Jään innolla odottamaan valmista :)

   Poista
 7. Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa: aivan täydellinen huivi! Ja mikä vihreän sävy, oijoi. Malli on kaunis.

  VastaaPoista
 8. Ihana huivi, todella kaunis malli!

  VastaaPoista
 9. Kiitos teillekin Hieno tar, Enya ja Uutar :)

  VastaaPoista
 10. Upeannäköinen huivi, kivasti suunniteltu!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana! Kiitos ohjevinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...