maanantai 17. joulukuuta 2012

Rockin´ Dress


Olimme koko perheen voimin itsenäisyyspäivän viikonloppuna ihanissa & tunnelmallisissa talvihäissä. Olin jo aiemmin ihaillut Doris Chanin Rockin´ Red Dressiä Interweave Crochet -lehdessä (Fall 2012), ja vihdoin sain hyvän syyn kiiruhtaa Villavyyhtiin sopivaa lankaa etsimään. No, syksyllä puuvillalankojen valikoima on rajallinen. Cascade Yarnsin Ultra Pima oli sopivaa vahvuudeltaan, mutta värin suhteen jouduin tinkimään. Tämä oranssin ruskea oli valikoimasta se mieluisin, joten ostin kaikki 6 vyyhtiä.


Enpä ole koskaan virkannut näin haastavaa työtä. Ensimmäisten kuuden kerroksen kanssa taistelin päivän ja välillä opiskelin silmukoita youtubessa. Sen jälkeen virkkaus jäi hautumaan, ja vasta kun juhlapäivä alkoi uhkaavasti lähestyä, kaivoin työn uudelleen esiin. Tällä kertaa homma alkoi edetä. Siihen asti, kunnes huomasin kainaloiden kohdalla, että mekosta tulee liian pieni. Purin muutaman kerroksen ja jatkoin isommalla koolla. Virkkaaminen oli hauskaa, kun olin oppinut tarvittavat silmukat. Mekon alaosa on pelkkää pylvästä ja kiinteää silmukkaa, joten loppu valmistui vauhdilla.

Ostetut 6 vyyhtiä ei tietenkään riittänyt isompaan kokoon, joten hädissäni tilasin lisää lankaa ihan Amerikasta asti, Jimmy Beans Woolista. Paketti saapui viikossa perille!


Mekko valmistui ajoissa, ja sopiva alusmekkokin löytyi virkatun mekon alle. Juhlavalla huivilla, kampauksella ja meikillä taisin olla tilaisuuteen ihan sopivasti pukeutunut. Olisipa ihana esitellä mekko kauniilla kuvilla, mutta tällä väkinäisellä pönötyksellä mennään. Häiden valaistus oli sen verran haastava, että kuvien taso oli lähinnä tätä alimmasta kuvaa.

14 kommenttia:

 1. Oi, tuo on ihan mielettömän nätti.

  VastaaPoista
 2. Järjettömän kaunis malli, ja tosi siististi tehty!!!

  VastaaPoista
 3. Upea mekko! Kunpa minäkin saisin joskus aikaiseksi jotain noin suurta ja näyttävää ja vielä noin onnistuneesti! *kadehtiva huokaus*

  VastaaPoista
 4. Oi, kiitos teille :) Unohdin kiireessä hehkuttaa, miten tyytyväinen olen mekkoon (pari pientä joulujuttua kun olis vielä kesken...).

  Itsestä tuntuu, ettei koskaan tiedä, mitä siitä virkkuusta / neuleesta sitten lopulta tulee, ennen kuin sovittaa päälle. Tämän kanssa meni kyllä kaikki niin kuin pitikin!

  VastaaPoista
 5. Upea asu, taidokkaasti toteutettu! Wau.

  VastaaPoista
 6. Mielettömän ihana! En ole ennen nähnyt moista kuviota virkattuna.

  VastaaPoista
 7. Aivan upea mekko! Ja minusta tuo värikin on ihana. :)

  VastaaPoista
 8. Todella upea mekko, olet kyllä taitava tekijä:)

  VastaaPoista
 9. Eksyin tänne Bereniken blogin kautta enkä näköjään turhaan... Siis aivan mielettömän ihana mekko!! Väri on hieno ja istuu kuvissa upeesti... mutta että virkkaamalla saa noin kaunista. olen aivan myyty!

  VastaaPoista
 10. Kiitos, kiitos ihanista kommenteista:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...