keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Neuletakki


Tällä viikolla olen liihotellut töissä ja kotona ensimmäisessä itselle tehdyssä neuletakissa. Uudistetussa Modassa on nykyään aika epäselvät tai hämärät valokuvat neuleista. Tämä neuletakki jäi kuitenkin mieleeni, vaikka valokuvasta ei saa täysin selvää, millaisesta neulomuksesta on kyse.


Modassa (5/2011) ohje on nimellä Naisen ainaoikein-reunuksinen jakku, ja se neulotaan Debbie Blissin Amalfista 6 mm puikoilla. Sopivan yksinkertainen ja rento neuletakki suorien housujen tai farkkujenkin kanssa. Ja kesällä menee hyvin mekon päälle.

Näyttää tämän kuvan perusteella, että hihat kuuluisi olla enemmän sellaista 3/4 mallia. Minun lyhkäsille käsille jäi vähän hupsun mittaisiksi. Sen verran muutin ohjetta, että lyhensin hihojen ainaoikein neuleen osuutta puoleen. Valokuvasta ei saanut selvää, miltä se näyttäisi, joten otin varman päälle ja tein samaan mittaan kuin neuleen alareunankin.


Ostoslistalla on vielä pieni solki tai hakanen, jolla neuleen saa tarvittaessa kiinni. Pidän kyllä tästä enemmän näin auki, mutta välillä meinaa luisua hartioilta alas. Tästä kokemuksesta  innostuneena laitoin jo seuraavan neuletakin puikoille. Se kyllä edistyy paljon verkkaisempaan tahtiin.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...