lauantai 7. lokakuuta 2017

Hilary Grant: Pohjoiset Neuleet


Tänä syksynä meitä käsityöihmisiä on hemmoteltu mitä ihanimmilla neulekirjoilla. Hilary Grantin Pohjoiset Neuleet on yksi niistä. Hilary Grantin suunnittelemia moderneja neuleita ja asusteita myydään eri puolilla maailmaa, ja tähän kirjaan hänen suosituimmat koneneulontamallit on muokattu ohjeiksi meidän käsinneulojien iloksi.

Nuoli-tupsumyssy
Nuoli-tuubihuivi

Kirjasta löytyy ohjeita lapasiin, kämmekkäisiin, kaulureihin, myssyihin ja paitoihin, ja suurin osa kirjan malleista on kirjoneuletta. Upeita, tyylikkäitä neuleita yksi toisensa perään (näissä kuvissa omat suosikkini).

Aalto-kämmekkäät
Ohra-myssy

Kirjan kuvia on ilo katsoa. Useampikin neule istuisi vaatekaappiini juuri sen värisenä, kuin ne on kirjassa esitelty. Lisäksi ne on kuvattu upeissa skotlantilaisissa maisemissa. Tunnelmakuvien rinnalla jokaisesta mallista on selkeä kuva, joka helpottaa neuloessa hahmottamaan paremmin kirjallista ohjetta. Ohjeiden lisäksi kirjasta löytyy tekniikkaosio ja viimeistelyvinkit.

Vuorovesi-lapaset
Loki-villapaita

Tässä blogissa esitellään harvemmin kirjoneuleita, sillä viimeisimmät kirjoneulekämmekkääni ovat edelleen kesken. Tästä kirjasta löytyy kuitenkin niin monta must have -neuletta, joten kerään parhaillaan rohkeutta uuteen kirjoneuleprojektiin. Langatkin on hankittu, joten saatan päästä alkuun nopeastikin. Kirjan ohjeissa on käytetty Jamieson´s Shetland Spindriftiä, mutta minä laitan puikoille kotimaista Tukuwoolia.

*kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta

3 kommenttia:

 1. Näyttääpä mielenkiintoiselta! Täytyykin heti varata se kirjastosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen neulekin pääsi jo puikoille. Pitkää pinnaa vaaditaan ennen kuin tuo Nuoli-tuubihuivi valmistuu:) En ole enää niin hidas kuin ennen, mutta neulejälki on surkeaa.

   Poista
 2. Näyttää kivalta - kiitos kirjavinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...