tiistai 7. tammikuuta 2014

Triad


Lupasin itselleni palkinnoksi osallistua syksyllä Villavyyhdin neulekerhoon kolmannen (?) ja viimeisen kerran. Palkinnon arvoinen suoritus oli se, että jaksoin silloin juosta 5 km lenkin kesän harjoittelun jälkeen. Ei mikään pikkujuttu entiselle sohvaperunalle:).

Syksyn aikana paketteja on tullut kolme ja viimeistä vielä odotellaan. Yhdistin neulekerhon toisen ja kolmannen paketin, ja neuloin Lanitium ex Machinan mielettömän upeasta, harmaasta mcn-langasta Veera Välimäen suunnitteleman Triad -pipon.


Pipon pintakuvio on tehty oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Neuloessani muistin, että olen samalla idealla neulonut toisenkin pipon, jossa pintaneule elää omaa elämäänsä kasautuen ikävästi kurttuun. Sen vuoksi lopetin pintaneuleen hieman ohjetta aikaisemmin. Ainakin kuvittelen, että se pysyy paremmin muodossaan alaosassa, jossa pipo muotoilee tiukahkosti päätä. Loppuosan sileän nurjan korvasin sileällä oikealla.


Tämän jälkeen pipo olikin vähän aikaa tauolla. Tuntui todella vaikealle leikata tuota upeaa lankaa tupsuksi. Tupsu kuitenkin on mielestäni oleellinen juttu tässä mallissa, joten pyörittelin tupsun lopulta valmiiksi. Nyt opettelen käyttämään tätä pipoa Riken rinnalla. Langan väriä kyllä ihailen päivittäin. Voi kun tätä saisi lisää.


Alla vielä tietokoneen näytöltä napattu kuva alkuperäisestä mallista. Lisään ohjelinkin myöhemmin, kun Triad on lisätty Ravelryyn.

15 kommenttia:

  1. Kaunis pipomalli ja aivan mielettömän upea harmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykästyin todella tuohon lankaan. Toivottavasti sitä löytyy kaupan hyllyltä jatkossakin:). Mielelläni ostaisin suomalaisten värjäreiden semisolideja harmaansävyjä, mutta miten niitä onkin niin vaikea löytää silloin kun sellaista tarvitsee?

      Poista
  2. Onpa kaunis pipo ja lankakin on ihan mielettömän väristä! Tykkään enemmän tuosta sinun versiostasi kuin alkuperäisestä, joka sekin on kyllä kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeilin alussa tehdä nurjaa, mutta mielestäni sileä sopi ainakin tälle langalle paremmin. Pintaneuletta olisi tietty voinut jatkaa hamaan loppuun asti, mutta laiskuus iski:)

      Poista
  3. Tosi kauniin värinen lanka ja ihana pipo! Ja hei se 5km on kunnioitettava suoritus! Hyvä sinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se! Seuraava tavoite sitten kymppi:). Saas nähdä toteutuuko jo keväällä, on pitänyt pitää pari pidempää taukoa tässä välissä.

      Poista
  4. Ihana pipo ja todella kaunis lanka! Sopii hyvin tuo lanka tähän pipoon :)

    VastaaPoista
  5. Tyylikäs ja kaunis tuo harmaan sävy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta harmaasta voisi neuloa vaikka mitä ihanaa!

      Poista
  6. Ihanan näköinen lanka ja kiva pipo. Mä tykkään pintaneuleista =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista jälkeä pintaneuleella tulee, mutta olipa yllättävän tarkkaa puuhaa tuo oikean ja nurjan silmukan vuorottelu. Heti kun ajatus katkesi, neuloin ihan omiani:)

      Poista
  7. Tämä on kyllä todella upea! Ja väri olisi niin mieluinen, mutta to do lista on tällä hetkellä niin loputon, että ihailen tätä täällä :). Hienon tupsun muuten olet tehnyt. Näköjään tuollainen tiivis pallo on upea. Minä ainakin helposti teen aivan liian harvan.

    VastaaPoista
  8. Tuo harmaa lanka on aivan ihana! Ja pipo näyttää todella hyvältä. Oikein onnistunut kokonaisuus :) Kivoja talvipäiviä, kun vihdoinkin saimme talven tänne meille

    VastaaPoista
  9. Oikein hyvä palkinto tuosta juoksusaavutuksesta. :) Kiva pipo, ja tuunaus teki mallille varmasti hyvää. "Ruttuinenkin" voi olla kiva, mutta tuo näyttää hyvältä noin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...