sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Jämäsukat


Pakkaset, paksut villasukat ja viisivuotias, joka ei suostu pukemaan mitään, mikä kiristää, kuristaa tai puristaa, ei sovi ollenkaan yhteen. Ei auttanut kuin neuloa sukat ohuemmasta langasta. Ensimmäiset omille tytöilleni (onneksi on mummo)! Minulla on jonossa muutama sukkamalli, jotka olen päättänyt neuloa joskus itselleni. En ole vielä innostunut, mutta nyt oli hyvä syy testata pienemmässä mittakaavassa.


Handepanden Broken Seed Stitch -sukathan nämä on. Nerokas tapa käyttää pätkävärjättyjä lankoja siedettävällä tavalla. Vähän tuli reilun kokoiset, kun meni arpomiseksi oikea silmukkamäärä. Karmaisevan värinen lanka on Araucanian Ranco Multya ja valkoinen Kirjo-Pirkkaa. Minun mielestä aika kivannäköiset sukiksi, joissa on lankaa jolle en mitään muuta käyttöä keksi. Viisivuotiasta ei silti noin vain hämätäkään, rumat on kuulemma! Jännityksellä jään odottamaan, pitääkö näitä kukaan koskaan.

16 kommenttia:

 1. Viisivuotiaat voi olla aika jyrkkiä mielipiteissään. Minusta nuo kuitenkin on ihan nätit, eiköhän käyttäjäkin jostain löydy. Tuo broken seed on kyllä oiva keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukkoja mielipiteitä löytyy:) Mieli oli kuitenkin muuttunut viikonlopun aikana, ja tänään neiti lähti tarhaan uudet sukat jalassaan.

   Poista
 2. Minä tykkään kanssa! Todella nätit! En oo vielkään päässyt kokeilee tuota ohjetta, vaikka monta kertaa onkin ollut aikomus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin lykkäsin tosi pitkään näiden neulomista. Ohjeessahan ei varsinaista ohjetta ole itse sukan neulomiseen, joten ajattelin että menee liian hankalaksi. Sen verran vähän neulon sukkia, että tartteen ohjeet varsinkin kantapäähän:)

   Poista
 3. Kauniit. Muuan kolmevuotias on myös aika tarkka siitä, mitä päälleen laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sen verran tarkka vaatteistaan, ettei neidille kelpaa edes kaikki siskolta pieneksi jääneet. Pitää olla pinkkiä tai jotain muuta tyttöväriä:)

   Poista
 4. No ei ne kyllä rumat ole! :D Toivottavasti löytävät käyttäjät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi päätyi neidin jalkaan. Pitää ehdottomasti ottaa ensi kerralla valkoisen seuraksi joku kirkkaamman värinen lanka, tai miksei joku yksivärinenkin laatikkoon hautautunut kerä:)

   Poista
 5. Kivat sukat!
  Mä en ole vielä tarttunut tuohon Broken seed- malliin, mutta sukkalankajämiä voisi kyllä yrittää hukata noihin mahdollisimman pian. Varsinkin kokoon pienten tyttöjen jalat, joita suvusta löytyy... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että näihin pieniin sukkiin ei mene lankaa juuri ollenkaan! Vielä jäi iso nöttönen tuota pätkävärjättyä lankaa, vaikka luulin pääseväni siitä eroon:)

   Poista
 6. Ei ne kyl rumat ole. Tuo räjäytetty helmineule on ihana siitäkin, että saa aina mielenkiintoista pintaa oli ne langat sit melkein mitä vain.... onnea vaan pikkuneidin pään käännyttämiseen! (osaa ne joskus olla aika jääräpäitä, meidän luupää on tyttäristä nuorin, joten osaan vähän samaistua tilanteeseen....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti teen joku päivä itsellekin tällaiset! Ensin pitää vaan vääntää sukat myös tuolle vanhemmalle tytölle. Tokaluokkalainen laittaakin sitten päällensä mielellään kaikkea mitä äiti on tehny:)

   Poista
 7. Minusta nuo ovat oikein hienot!!! Mutta viisivuotiaat näkevätkin maailman hiukan eri tavalla... Toivottavasti sukille löytyy käyttäjä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...