perjantai 9. tammikuuta 2015

Palmikkotakki

Loppuvuodesta neuloin Veera Välimäelle kaksi testineuletta, joista tässä toinen. Veeran suunnittelemat palmikkotakki ja -huivi löytyvät uusimmasta Suuri Käsityö -lehdestä (1/2015). Sen verran köpelösti kävi lankatilauksen kanssa, että sain odotella lankoja pari viikkoa. Niinpä pääsin neulomaan tätä takkia myöhässä, eivätkä minun kommentit tainneet keretä Veeralle lehden painoon mennessä.


Palmikkotakissa on todellakin paljon palmikoita. Enpä olisi aiemmin uskonut, että tykkään palmikoista näin paljon! Niiden neulominen, kun ei ole ollut se minun juttu. Nyt on väännetty ja käännetty palmikoita joka suuntaan niin, että alkaa mennä jo rutiinilla ja tauon jälkeen olen kärryillä, miltä riviltä jatketaan. Tuolta lehden nettisivuilta löytyy muuten Veeran ohjevideo (klik), miten palmikot voi tehdä ilman palmikkopuikkoa. 


Palmikoiden lisäksi mielenkiintoa piti yllä takin rakenne. Ei voi taas kuin ihailla Veeran työtä. Takki aloitetaan takaa alareunasta. Olkapäiden kohdalta neulotaan etuosan sivukappaleet erikseen ja niiden kaareva muoto saadaan aikaiseksi lyhennetyillä kerroksilla. Sivusaumojen ompelu oli haastavin kohta. Sanotaanko niin, etteivät palaset olleet täysin samanmuotoisia. Veeran ohjeiden mukaan ompelin ne vain ronskisti yhteen ja hyvä tuli. 


Lopuksi neulottiin hihat ja joustinneule ympäri takkia. Hihoihin lisäsin pari silmukkaa. Kenties turhaan, mutta halusin että alle mahtuu pitkähihainenkin paita. Palmikkotakki on päässyt jo kovaan käyttöön, sillä eihän minun vaatekaapissa ole ollut tällaistakaan varsin tarpeellista neuletta. Lankana Wollmeisen Merino dk ja puikot 4,5 ja 5 mm.

31 kommenttia:

  1. En voi kun ihmetellä, miten ihmeessä saat loihdittua kauniita neuletakkeja tuon tuosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kyllä valmistui ennätysajassa, mutta onhan tässä aika paksut puikotkin:) Yleensä mulla on kesken niin monta työtä, että välillä niitä tulee valmiiksi useampi yhtä aikaa ja välillä taas tuntuu, ettei mikään edisty valmiiksi asti.

      Poista
  2. Onpas kiva malli! Minä tykkään palmikoista enkä tosiaan käytä mitään apupuikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne palmikot huomattavasti näppärämpi tehdä ilman apupuikkoa! Mulla vähän vaihtelee neuleesta ja palmikon paksuudesta riippuen:)

      Poista
  3. Upea neuletakki! Palmikot ovat jotenkin niin klassisen kauniita ja Veeran suunnittelemat työt ovat kyllä ihan omaa luokkaansa :) Varmasti monikäyttöinen ja lämmin neule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veeran neuleet on kyllä minunkin mielestä ihan parhaita, se on varmaan käynyt jo aika selväksi :)

      Poista
  4. Ihana jakku! Näin tuon jakun uudessa SK:ssa ja ihastuin jo siinä tuohon. Veeran malleja on kiva neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Veeran sininen takki on kyllä upea! Vähän jäi kaivelemaan kun tuo on niin perusharmaa, vaikka harmaasta tykkäänkin.

      Poista
  5. Onpas todella komea villatakki, kaunis!

    VastaaPoista
  6. Todella upea! Erilaiset palmikot tuovat takkiin näyttävyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lyhennettyjen kerrosten kohdalla sai kyllä olla tarkkana, kun jokainen palmikko eteni omaa tahtiaan.

      Poista
  7. Mahtavan näköinen neule. Tykkään palmikoista hurjasti! :)

    VastaaPoista
  8. Kaunis! Ihanalta näyttää tuo lankakin. Palmikot on aika kivoja tehdä ja tosi kivannäköisiä =)

    VastaaPoista
  9. Upea palmikkotakki! Pakko on minunkin tehdä tuollainen.

    VastaaPoista
  10. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista :)

    VastaaPoista
  11. Todella upea palmikkoneuletakki! Ja harmaa on vaan niin kaunis ja tyylikäs väri!

    VastaaPoista
  12. Komea takki ja tosi kaunista neulejälkeä. Yleensä kuulostaa huonolta, jos kappaleet eivät ole saman muotoiset, ja yhdistämisessä ns. käytetään voimaa.. :D Hyvä kuulla, että se voi myös onnistua ihan nappiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä jo vähän säikähdin, että meni purkuhommiksi. Neule kuitenkin joustaa ja venyy sen verran, että sain aseteltua suht näppärästi. Pieni möykky jäi sisäsaumaan, muttei näy minnekään:)

      Poista
  13. Ihuna :) mistä oot saanut tuota lankaa? Aika kallista tuo ohjeen alkuperäinen lanka ainakin näin persaukiselle. Jotain vaihtoehtoista merinolankaa etsisin... niin saisin itsekin puikoille tuon veikeän luomuksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tilasin langat Wollmeiselta: https://www.rohrspatzundwollmeise.de/en/wolle/dk/c-1-26/ Tuohon alkuperäiseen verrattuna tämä on suht kohtuuhintaista käsinvärjättyä. Vyyhdissä on 200 g, joten niitä tarvittiin tähän pienempään kokoon vain kolme.

      Edullista merinoa saa sitten vaikka Dropsilta, jolla on jälleenmyyjiä (+verkkokauppoja) ympäri Suomea. Tykkään myös siitä langasta, ja värivaihtoehtoja on paljon.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...