sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Talven tuiskuun


Tampereen messuilla, Snurren ständillä, ihastelin Elinan neulomia huovutettuja lapasia. Niin utuisan pehmeät ja omaan käteen sopivat. Sömand´s Garnia lähti mukaan harmaa vyyhti, mitenkäs muutenkaan. Ja oli muuten ihana lanka neuloa!  


Lapaset oli nopsa neuloa, mutta huovutus ei mennyt ihan putkeen. Jouduin pyöräyttämään pari kertaa koneessa (taisin valita liian lyhyen pesuohjelman), ja vaikka leveys on sopiva, pituutta olisi voinut olla hiukka enemmän. Ei se kyllä onneksi käyttöä estä. Aluslapasten kanssa näillä porskuttaa kovemmillakin pakkasilla. Ohje lapasiin löytyy täältä.


Miehellekin neuloin uuden pipon. Toiveena oli sellainen, mikä pysyy hyvin päässä tyttöjä jääkiekkokaukalossa valmentaessakin. 


Sen verran on kova välttelemään kameraa, että näistä kuvista pitäisi nyt idea selvitä. Tosin ihan peruspipohan tässä on kyseessä. Lankakorista poimin muutaman yksittäisen kerän Dropsin Big Merinoa ja ohjetta kurkkasin täältä.

17 kommenttia:

  1. Ihanat lapaset ja varmasti lämpimät! Juuri tänään lapsen kanssa ulkoillessa mietin, että tarvitsisin itselleni kunnon huovutetut tumput :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi neuloa varmaan vielä yhdet ja testata toista pesuohjelmaa. Pesukoneessa huovutus on kyllä jännää puuhaa, koskaan ei voi olla varma lopputuloksesta:)

      Poista
  2. On kyllä ihanan pehmoisen näköiset ja kauniin väriset lapaset. Pipossa on kiva väriyhdistelmä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään mietiskelin, pitäisikö virkata näihin lapasiin joku koriste. Jäi sitten tekemättä joulukiireiden ja ehkä laiskuudenkin vuoksi:)

      Poista
  3. Huovutetut lapaset on varmasti lämpimät. Pipo on erittäin tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasta ainakin riittää, joten hyvään testiin joutuvat heti:) Pipokin on miehen makuun, ei taida muita enää pitääkään..

      Poista
  4. Kyllä nuo huovutetut lapaset näyttää niin ihanan lämpimiltä, et varmasti pysyy tiukempikin pakkanen loitolla käsistä! Raidat peruspipossa piristää jotenki tuota lemppariklassikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruspipo on muuten puikoilla itsellekin. Ja tytöille peruslapaset:) Kohta sitten jotain muuta, kun nää tärkeimmät on tehty:)

      Poista
  5. Pehmeän ja lämpimän näköiset lapaset - harmaa on kyllä kaunis väri! Ja hieno raitapipo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota lankaa oli kyllä kiva neuloa, ja tuo harmaan sävy on kyllä kaunis. Jonkun verran jäi vyyhdistä jäljelle, pitäisi keksiä jotain kivaa siitäkin:)

      Poista
  6. Kiva että neuloit lapaset :) Nätit :) Kiitti huomiosta,että ne on lyhyet. Tuon mallin olin tehnyt 10v pojalleni, käynkin lisäämässä ohjeeseen aikuiselle sopivammat mitat :)

    Hieno pipo, kivat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syytän kyllä ihan pesukonetta siitä, että pituutta hävisi enemmän kuin luulin:) Kokeilin lapasia Tampereella ja ne oli just sopivat. Ohjeessakin oli, että pieneen käteen ja sellaiset mulla on:) Olisi vaan pitänyt osata valita toinen pesuohjelma heti alkuun. Noiden joulukoristeiden kanssa olinkin sitten jo viisaampi.

      Poista
    2. Ok, siis pesukoneen vika :D Pitää varmaan tehdä ohjetta isompiin lapasiin sillä tuolla ohjeella ne ei mahtunu kunnolla mun käsiini, mulla onkin kämmen tällainen leipälapio :D

      Poista
    3. Todellakin perukoneen vika! Vai pitäisikö tässä nyt myöntää, että valitsin aivan väärän pesuohjelman :)

      Poista
  7. Mulla on kanssa tampereen messuilta tuo sama lanka ostettuna. En vaan ole kerennyt vielä neuloa! Kivat lapaset ja pipo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhdilla nämä tulee sitten kun vaan alkuun pääset! Minulla ainakin se aloitus on kaikista työläin vaihe:)

      Poista
  8. Kivat lämmittimet niin päähän kuin käsiinkin! :) Tumppuihin voisi jopa ommella resorin kiinni...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...