tiistai 28. lokakuuta 2014

Jämäkaulaliina


Kaikenlaisia suunnitelmia oli koululaisen kaulahuiviksi. Merinojämäkerien houkuttelemana päädyin kuitenkin perinteiseen, pitkään kaulaliinaan. Jos koululainen olisi innokas neuloja, osaisi tehdä tämän itsekin. Ainaoikeaa, helmineuletta ja tuplahelmineuletta tikuteltuna aina silloin, kun muutama minuutti sopivaa neuleaikaa liikeni.


Mutta miten tuo ainaoikeinneulos (ja varsinkin merinosta) pääsee aina yllättämään? Tälläkin kertaa varsin maltillisen mittainen huivi venähti 170 senttiin. Ja epäilen, että pituutta tulee käytön myötä lisää.


Huivin päihin virkkailin tuollaiset perhoset (ohje täältä) ihan vain sen vuoksi, että halusin kokeilla ohjetta. Onko ne sitten perhosia vai kukkasia, niin sillä ei taida olla väliä.


Ja ei, mallina toiminut eskarilainen ei halua tälle talvelle äidin tekemää kaulaliinaa. Seuraavaksi neulotaan sitten lapasia.

12 kommenttia:

  1. Mahtavan värikäs kaulaliina!
    Minullakin on jemmattuna melkoinen kasa jämälankoja juuri samanlaista projektia varten. Jotenkin vaan tuo pitkän suoran kaistaleen neulominen ei lainkaan innosta... :)

    VastaaPoista
  2. Helpommalla olisi päässyt jos olisi osannut laskea mukaan tuon venymisen:) Olisi siis riittänyt lyhyempikin pätkä! Mutta olipa kiva neuloa jotain värikästä vaihteeksi :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan värikäs kaulaliina ja kiva idea nuo perhoset huivin päissä! Ja suloinen malli myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kyllä miten paljon noita merinojämiä löytyikään. Vielä riittäisi johonkin toiseen jämäprojektiin :) Ja ihanaa, että neitokainen tuli malliksi. Ei ole nimittäin meidän lasten lempihommaa tuo neulemallina olo.

      Poista
  4. Ihanan värikäs kaulaliina! Joo, merino on jotenki niin kimmoisaa, et siitä hujahtaa tehä nopeasti pitkän!

    VastaaPoista
  5. Ihanat värit! Tätä huivia on varmasti ollut kiva tehdä :) . Ihan kutkuttaisi luoda jämistä puikoille jotain huivin alkua... kerrassaan herkullisen magee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi kyllä taas enemmänkin käyttää noita jämiä hyödyksi, jämistä on kiva keksiä neulottavaa. Pieni lankainventaario olisi paikallaan...:)

      Poista
  6. Ai miten iloinen kaulaliina! :) Reunus on tosi hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää meidän kolmasluokkalainen on sellainen vilukissa, että tätä vielä tarvitaan :)

      Poista
  7. Nätti huivi, kelpaisi vähän vanhemmallekin. :) Kaunis sävykavalkadi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...