lauantai 1. helmikuuta 2014

Feather and Cloud


Veera Välimäki ja Joji Locatelli ovat julkaisseet neulekokoelman Interpretations, josta löytyy mielettömän kauniita neuleita yksi toisensa jälkeen. Sain testineuloa pari ohjetta Veeralle, ja tässä ensimmäinen.


Feather and Cloud on neule, joka oli yksinkertaisesti pakko neuloa - ja mahdollisimman nopeasti. En malttanut odottaa, että saan sen päälleni. Neule on sileää nurjaa ja sitä kehystää feather and fan -kaulus. Hiukkasen oli totuttelemista sovitellessa, että nurja neulos kuuluukin olla päällepäin :). 


Yleensä neulon useampaa neuletta kerrallaan ja viimeistään hihojen kohdalla vauhti hidastuu entisestään. Tässä neuleessa viimeisenä neulotaan kaulus (kyllä, seurasin ohjetta orjallisesti) ja se kannusti neulomaan hihatkin vauhdikkaasti. Mallissa on paljon yksityiskohtia, mistä pidän, mutta tuo kaulus on ehdoton suosikkini.


Neuletakki neulotaan suht paksusta langasta (aran-vahvuisesta) ja isoilla puikoilla, joten se valmistuu hetkessä. Sopivaa lankaa etsiessäni päädyin Louhittaren Luolan Pohjan Akkaan, jota löytyi Villavyyhdistä. Uskokaa tai älkää, mutta vakavasti harkitsin jotain räväkkääkin väriä, mutta päädyin jälleen tuttuun ja turvalliseen harmaaseen. Pohjan Akasta löytyi kaunis harmaa, Savu. Olin aika onnekas, sillä yleensä nämä harmaan eri sävyt katoavat vauhdilla lankakauppojen hyllyiltä.


Näen jo mielessäni, miten pidän tätä neuletakkia lempimekkoni kanssa. Sitä mekkoa ei kuitenkaan löydy vielä vaatekaapistani, joten on tyytyminen valkoiseen toppiin ja harmaan eri sävyihin. Kannattaa siis ehdottomasti kurkata Veeran kuvat, niin pääsette oikeaan tunnelmaan.

17 kommenttia:

  1. Aah, mikä ihanuus! Valtavan kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kaunis takki, kaulus on todella hieno yksityikohta!

    VastaaPoista
  3. Kaunis. Ja tuo näyttää ainakin kuvissa siltä että pysyy päälläkin. Omat kokemukseni VVn neulemalleista on rajottuneet golden wheatiin, ja silloin mietin etten ikinä enää neulo mitään samalta suunnittelijalta koska neule istuu niin huonosti. Nyt mietin pitäiskö sittenkin kokeilla tätä ohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin pysyy päällä! Ennen kaulusta ei vielä osannut sanoa, millainen siitä tulee, kun takki oli siinä vaiheessa niin avoin. Kaulus on kuitenkin sopivan leveä eikä ainakaan vielä ole mitään ongelmia ollut.

      Poista
  4. Ihana! Toivottavasti mekkokin löytyy kauniin takin pariksi.
    :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin:) En vaan yhtään tykkää kierrellä vaatekauppoja, mieluummin teen ostokset lankakaupoilla.

      Poista
  5. Ihanainen takki! Oi vau, tosi kaunis. Täytyypi lurkkia tuota mallia :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kaunis! Ihana tuo kaulus ja harmaa väri on kyllä nätti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti kylä harkitsen, jos tekisin vielä toisenkin. Tällä kertaa värikkäämmän:)

      Poista
  7. Eleettömän kaunis, ja valitsit tyylikkään sävyn. :) Toimii varmasti kyllä räväkämmässäkin värissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Just muistin, että mullahan olisi sopiva määrä lankaa lankakorissa sinivihreänä. Tekisi mieli aloittaa uusi neuletakki heti:)

      Poista
  8. Liian lyhyt mun makuun

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...