perjantai 14. kesäkuuta 2013

PallokassiKoko alkukesän olen virkannut pallokassia. Kalalankakartio on kulkenut mukana pihallekin, vaikkei mikään näppärä matkakoko olekaan. Ei se 1,75 mm koukku niin pienelle enää tuntunutkaan ja tavoitteena oli ehdottomasti saada tästä kesäkassi vielä tälle kesälle. Tällaista kassia olen kaivannut jo pidempään. Vähän isompi pussukka, johon voi nakata mukaan vaikka hupparit tai rantakamppeet.


Etu- ja takakappale virkattiin erikseen ja sen jälkeen yhdistettiin sivuilta. Yläosaan virkattiin vielä kiinteitä silmukoita ja jätettiin reiät hihnoille. Vanhasta vyöstä tehdyt kassinhihnat on mun ehdoton suosikki. Tätä ideaa aion käyttää kyllä jatkossakin. Tuollaisia ohkasia vöitä löytyy kirppareilta helposti (tämän hinta oli 1 €), jos ei kotona ole jo valmiiksi.

  
Kassi on virkattu Novitan kalalangasta (12-säikeinen) ja ohje löytyy Molla Millsin Virkkurista. 

12 kommenttia:

 1. Se on hieno! Ja hihnat myös aivan erityisen kivat.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno ja ajaton kassi! Melkoisen ison työn olet tehnyt, kun noin pienellä koukulla jaksoit!

  VastaaPoista
 3. On siinä ollut koukuteltavaa :) Upea on kyllä lopputulos. Ja pitääpä itsekin katsella noita vöitä kirppiksiltä, kiva idea.

  VastaaPoista
 4. Siitä tul hieno! Ja nuo hihnat sopii tosi hyvin!
  Ihana on myös edellisen postauksen huivi!
  Mukavaa viiknloppua :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva kassi! Pallot on yksinkertaisuudessaan ihan pop. Itsekin hankin tuon Virkkuri-kirjan pari päivää sitten ja tänään näin Molla Millsin ihan livenä Kauhavan käsityöfestivaaleilla.

  VastaaPoista
 6. Ihana kassi! Tuota samaa ohjetta olen itsekin katsellut, ja jossain vaiheessa on sen vuoro.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Kauniisti sopivat värit ja materiaalit yhteen. Mahtoi olla kova työ. Mielessä on ollut käyttää yhtä vanhaa vyötä johonkin. Tästä sainkin vinkin, miten kiinnittää se, kun se on ollut minulle vähän hämärän peitossa.

  VastaaPoista
 8. Nopeastihan se valmistui, mukavan rouhean oloinen! :)

  VastaaPoista
 9. Upea kesäkassi, ja nuo nahkahihnat ovat kuin piste i:n päälle - täydelliset!

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia:) Tykkään tästä itsekin hurjan paljon! Vöiden keräys saattaa kyllä lähteä lapasesta, mutta koskaanhan ei voi tietää milloin niitä tarvitaan.

  VastaaPoista
 11. Upea! Olen myös itse ihastellut tätä mallia Virkkurissa! Tosin tuo ohuen ohut lanka hirvittää ajatuksenakin.. ;) Nimim. mitä paksumpi lanka, sen parempi :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...