sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ensimmäinen Välkky


Muutama viikko sitten kaupan lehtitiskiltä tarttui mukaan Kotiliesi (23/2012), jossa oli värikäs kansi ja välissä käsityöohjeita. Yksi ohjeista oli päällinen Ikean Alseda-jakkaraan Esteri-ontelokuteesta (ohjeen virallinen nimi: Välkky-irtopäällinen jakkaraan). Esteriä löytyy aika herkuissa väreissä ja ajattelin neuloa siitä tytöille omansa. Tampereen messuilta raahasin mukanani pinkkiä ja oranssia ontelokudetta Kauhavan Kangas-Aitan standilta.

Ensimmäinen jakkara on nyt päällystetty, ja kerään voimia toisen neulomiseen. Ontelokude on raskasta neulottavaa, ja tämän neulomisessa ei tapahdu oikeastaan mitään jännittävää. Se mikä yllätti, oli ontelokude itsessään. Esteri on polyesteria ja varsin kiiltävää ja liukasta. Alunperin odotin jotain Lilli-ontelokuteen (puuvillaa) kaltaista, mutta näihin irtopäällisiin polyesteri on oikein sopivaa. Pesu 60 asteessa kuulostaa loistavalta, ja tämä venyy ja paukkuu sen verran, että tiukallakin käsialalla neulottu päällinen meni hienosti jakkaran päälle.

Mutta siis, tämä on yksi näitä projekteja, jotka jaksaa vain sen takia, että lopputulos palkitsee:). Tykkään siitä, että kotona näkyy käsillä tekemisen jälki ja kokeilen innoissani uusia ideoita. 

Edit: Ohje löytyy myös Kauhavan Kangas-Aitan nettisivuilta.

8 kommenttia:

 1. Kaunis päällinen! :) Itsekkin olen miettinyt noista ontelokuteista virkkaamista, mutta saa nähdä saanko koskaan ideaa koukulle asti :) Kiva siis kuulla kokemuksia tuosta ontelokuteesta! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä tosi kiva idea! Näyttää ihanalta! :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä söpö! Miulla ei kyllä olis toivoakaan saada tuollaista tehtyä helposti kipeytyvien sormien ja ranteiden kanssa...

  VastaaPoista
 4. Todella upean näköinen! Pitäisi vaan ensin ostaa tuollainen jakkara. :D

  Ontelokude on vielä kokeilematta, vaikkakin harkinnassa. Mukava kuulla hyviäkin kommentteja siitä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille jokaiselle :)! Täällä toinen lapsukainen odottaa malttamattomana omaa päällistään. Ei auta kuin neuloa vähitellen, vaikka tekis mieli pitää vähän taukoa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...