keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Still light




Tällä yhdellä vaatimattomalla ja värittömällä valokuvalla esittelen isoimman itselle tehdyn neuleen ikinä. Still light tunic (by Veera Välimäki), johon ostin langat vuosi sitten. Projekti jäi, koska kuvittelin, että 3 mm puikoilla tunika ei valmistu ikinä. Yllättävän nopeasti sileä neule kuitenkin eteni. Aloitin neuleen vähän ennen joulua ja tätä oli helppo neuloa telkkaria katsellessa ja jopa pimeässä autossa joululomareissulla.

Mittailin, että S-koko olisi sopivin. Lyhensin sitä pituudesta 5 cm, mutta iso se on silti. Joka suuntaan. Taskut on niin alhaalla, ettei kädet meinaa yltää taskun pohjalle. Uskaltaisikohan tätä pyöräyttää kuivausrummussa ja kokeilla, jos se vähän kutistuisi? Pakko myöntää, että vähän häiritsee telttamaisuus vaikken halunnutkaan, että tunika menee ihan ihoa myöten. Neuloin tähän myös pidemmät hihat, jotta tarkenen paremmin näin talvella.

Mutta ihanan lämmin se on ja tykkään tuosta helmenharmaan/vaaleanvioletin sävystä. Lankana on Dropsin Alpaca, jota tulen kyllä neulomaan lisääkin. Saatanpa myös harkita, että tekisin joskus tulevaisuudessa tällaisen tunikan pienemmässä koossa.

9 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava, eikä ainakaan kuvassa näytä lainkaan telttamaiselta.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana! Näitä neuletunikoita on yhdellä sun toisella nyt, ihania kaikki. Koskahan minä saisin aikaiseksi neuloa omani?

    VastaaPoista
  3. Minusta tuo on valtavan kaunis. Eikä yhtään näytä liian suurelta.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Kuva ehkä hieman kaunistaa totuutta:) Tämän viikon aikana helma on valahtanut polviin asti. No, ei se estä tämän tunikan käyttöä. Meneehän se mekkonakin:)

    VastaaPoista
  5. Kaunis se on silti vaikka väljä onkin :) Jonain päivänä miekin tän vihdoin neulon!

    VastaaPoista
  6. Minusta tunika on kaunis ja koko sopiva. Näyttää ihanan pehmeältä ja mukavalta! Tunnistan kuitenkin tuon tunteen - kun joku asia vaatteessa alkaa "ärsyttää", siitä ei pääse yli eikä ympäri, ihan sama mitä muut sanovat.

    VastaaPoista
  7. hei, ihana tunika/mekko! saanko udella, minkä pituinen olet? ja paljonko tuohon meni lankaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja saa udella:) Olen 155 cm, joten suorastaan lyhyt. Tunikaan meni muistaakseni 10 kerää dropsin alpacaa, sillä neuloin nuo pitkät hihat ohjeesta poiketen. Ohjeen mukaan S-kokoon menisi 9 kerää.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...