perjantai 11. helmikuuta 2011

Villahousut

Tein vähän aikaa sitten nuorimmaiselle villatakin. Sitä on kyllä käytetty, mutta tuntui, että villatakki tarvitsee parikseen villahousut. Että jalatkin pysyy lämpinä haalarin alla. Garnstudion sivuilla tuli vastaan yksinkertainen ohje, johon ostin seiskaveikkaa. Ihan sen takia, että sen lopuille on muutakin käyttöä.
Housujen yläosa on resoria ja tälle meidän rimppakintulle housut istuu tosi hyvin. Lahkeet on aika kapeat, mutta menee hyvin sukkisten tai leggareiden kanssa.
Lahkeeseen yritin kirjoa kukkia. Tein yhden ja totesin, ettei minun juttu. Liikaa näpertämistä ja mihin se sieltä haalarin alta näkyy... Muuten housut on yksiväriset. Villatakista kun väriä löytyy enemmänkin. Muistaakseni Outi teki samalla mallilla värikkäämmän version,

Tässä vielä pari kuvaa yläosan resorista ja lahkeista. Katsotaan löystyykö tuo yläresori käytössä. Jos löystyy, niin pitää viritellä kuminauha vyötärölle. Alaosan resorin voi taittaa ylös. Nyt housut on sopivan mittaiset lahkeet taitettuna ja toivottavasti nämä menee myös ensi talvena.

6 kommenttia:

  1. Täällä meillä resori on pitänyt kutinsa aika hyvin, mutta lanka on mennyt aika villin näköiseksi. Tein housut Purosta. Siihen virkatut osat ovat vielä ihan siistin näköiset, mutta neulosta saa olla siistimässä nypyistä koko ajan. Eli fiksumpi lankavalinta sulla. Ja kivat ovat yksivärisenäkin!

    VastaaPoista
  2. Kivat! Ja värikin miellyttää kovasti silmääni :)

    VastaaPoista
  3. Violetti on kyllä kaunis väri:)
    Kiva kuulla, että resori on toimiva ratkaisu. Näitä on jo testattu ja ihmettelen vain, miksi en ole aiemmin tehnyt...

    VastaaPoista
  4. Heips! Inspiroiduin villahousu-kuvistasi, linkitin blogisi myös omaani... :)

    VastaaPoista
  5. kiva ohje, rupesin tekemään 7-veljestä langalla. epäilen kyllä että resori vaatii lisäksi pienen kuminauhakujan mutta eiköhän se onnistu... tuliko haarakiilan lisäykset siis vain etukappaleen puolelle? eikö peppu jää naftiksi? -mymmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noudatin täysin ohjetta ja hyvät tuli:) Meni pari talvea ellei kolmekin juuri noiden taitettavien resorien ansiosta. Itsekin mietin kuminauhaa, mutta yllättävän hyvin pysyi ilmankin. Varsinkin sitten seuraavana vuonna kun kokoa oli jo enemmän.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...