perjantai 25. huhtikuuta 2014

Boxy


Joji Locatellin Boxy on yksinkertaisesti nerokas. Ei uskoisi, että tuollaisesta laatikosta pienillä minihihoilla tulisi mitään järkevää. Mutta niinpä vaan puikoilta putosi mukavin neulepaita, minkä olen koskaan omistanut. Rento ja sopivan löysä. Menee housujen ja hameen kanssa, mutta miksei mekonkin päällä. Ei ollenkaan telttamainen, vaikka leveyttä on reippaasti. Mikä parasta, Ravelryn projekteja kurkatessa huomaa mallin sopivan kaikenlaisille vartaloille.


Jos olisin tiennyt että Boxysta tulee näin ihana, olisin neulonut sen valmiiksi hiukkasen nopeammin. Aloitin projektin innoissani vuosi sitten helmikuussa. Lähes neljäsataa silmukkaa ja sileä oikeaa alkoi tökkiä jossain vaiheessa pahasti. Tuntui, ettei paita edennyt ollenkaan ja mittanauhakin näytti joka kerta eri tuloksia. Paita jäi pölyyntymään pöydälle ja keräsi kyllä sellaisen määrän kissankarvoja, että tovin sain putsata ennen kuin pääsin taas neulomaan.


Vartalo-osuutta ei ollut enää paljoa jäljellä ja yläosan hihoineen neuloinkin parissa viikossa. Hartioita muotoiltiin lyhennetyillä kerroksilla ja koristeeksi tuli muutama nurja raita. 


Fiilis on kyllä upea kun saa tällaisen pitkän ja tuskaisen projektin loppuun. Eniten se on kyllä tuskastuttanut vain ajatuksena siitä, että pitäisi neuloa.


Paitaan meni neljä kerää Malabrigon Yarn Sockia. Hyvin pian alun jälkeen siirryin neulomaan kahdelta kerältä, sillä tummimmat kohdat alkoivat lätäköitymään. Lopuksi muotoilin kosteaan paitaan hieman enemmän pituutta ja vähemmän leveyttä kuin ohjeessa oli. 

Joji on tehnyt Boxysta muuten myös uuden version, tällä kertaa paksummasta langasta. Sellainen valmistuukin jo ihan eri vauhtia.

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Virkkuri 2


Piinaava odotus palkittiin tänään, sillä kävin noutamassa Virkkuri kakkosen lähimmästä postista! Enkä joutunut pettymään, sillä kirja on upea ja inspiroiva. Toisaalta tekisi mieli heti aloittaa joku uusi virkkuu, toisaalta taas tekisi mieli sännätä lähimpään lankakauppaan ja ostaa lankaa, koska eihän sopivaa kotoa löydy.


Virkkurista löytyy ihania yksityiskohtia ja paljon uutta ensimmäiseen kirjaan verrattuna. Ensimmäisen kirjan ideoita on jalostettu pidemmälle, ja optisen virkkaamisen kuviot kiinnostavat kovasti. Ehdottomasti sellainen kirja, josta on iloa vuosiksi ja josta todellakin tulen virkkaamaan useamman kuin yhden tai kaksi työtä.


Mihinkäs sitä sitten alkaisi? Perinteisiä koreja kun on virkattu tarpeeksi, niin voisikin tehdä tonkan tai sankon.


Pallokuvioinen tyyny on ehkä pakko virkata, samoin kahden ylimmän kuvan pallomatto.


Kesä lähestyy, joten parvekekukkasille voisi tehdä tällaisen.


Ja sitten laukkuja sekä pussukoita... olisi vaikka minkälaisia.

Kädet syyhyää päästä virkkaamaan näistä jotakin. Olisipa vaan vuorokaudessa enemmän tunteja!

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Catching snowflakes


Ennen pääsiäistä tarvitsin pientä reissuneuletta. Valinta oli varsin helppo nähtyäni Catching snowflakes -kämmekkäistä ihanat, alpakkaiset versiot täällä ja täällä


Kotivinkki oli ollut jemmassa tuon ohjeen takia jo pari kuukautta (tosin ohje löytyy ilmaiseksi netistäkin) ja kerä Dropsin Alpacaa löytyi lankakorista.


Sen verran jännittävä oli tuo Porin reissu tyttöjen jääkiekkoturnauksen merkeissä, etten ihan kerennyt saada valmista reissun aikana. Tällaisen vilukissan kämmekäskelit alkavatkin vasta nyt, joten ihan aikataulussa ollaan.

Kissoista ei oikein ollut tänään kuvausassareiksi. Kovasti yritin, mutta eivät ole lahjottavissa eikä uhkaukset auta. 

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Arvonnan voittajat


Aloitetaanpa viikko selvittämällä kirja-arvonnan voittajat!


Arvonta-operaatioon saivat osallistua kaikki halukkaat lapset ja kissat. Pienen neuvottelun jälkeen työnjako oli selvitetty, ja voittajien nimet saatiin nosteltua rasiasta yksi kerrallaan.


Voittajat ja palkinnot ovat siis seuraavat:

Kättein jälet -M- - Neulontapäiväkirjani

Lettu - Debbie Blissin Home

Annuliina - Wenlan Chian Isot puikot, paksut langat

Ilmoitattehan osoitteenne minulle sähköpostiin, niin lähetän paketit viimeistään pääsiäisen jälkeen. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja onnittelut voittajille!

torstai 10. huhtikuuta 2014

Triforce


Jos vinoraitalaukun virkkaaminen tuntui kestävän ikuisuuden, niin tämä Triforce-laukku valmistui suorastaan vauhdikkaasti. Lankana sama kalalanka ja koukku 2 mm, mutta kokoa laukulla reippaasti vähemmän. Kolmiokuvioinnin vuoksi joka kerroksella tapahtui jotain uutta, joten mielenkiinto pysyi yllä ja tekemisen meininki päällä vaikka langat välillä solmussa olivatkin.


Alkuperäinen Molla Millsin ohje on iltalaukkuun, ja kiiltävästä puuvillasta virkattuna tämä olisikin erityylinen. Mutta kun niitä juhlia on niin harvassa ja minä halusin laukun, jonka voi napata mukaan kaikkialle. Kalalanka ja ruskea nahkahihna tekevätkin tästä sellaisen arkiclutchin.


Halusin laukusta myös hiukan pienemmän, joten tällä on leveyttä vain 20 cm. Laukku on muodoltaan neliö, joka taitetaan ylhäältä kaksinkerroin ja taitos kiinnitetään nepparilla.


Ompelukoneen vältteleminen saa aikaiseksi välillä aika toivottomia tekoja. Näppärä ompelija olisi ommellut tuon vetoketjun paikalleen hetkessä. Minä kikkailin sen virkkaamalla kiinni ja se kesti tunteja. Aiemminkin olen käyttänyt samaa pinterestissä vastaan tullutta tekniikkaa, mutta tällä kertaa kiinnitin vetoketjun vasta lopuksi.


Virkkasin vetoketjukankaan läpi ketjusilmukoita ja kiinnitin laukun viimeisen kerroksen ja ketjusilmukat toisiinsa piilosilmukoilla. Ei tullut niin siisti kuin ompelemalla olisi tullut, mutta hyvin välttää minulle.


Muutenkin olen taas innoissani tästä laukusta - tykkään, tykkään, tykkään! Laukussa on paljon loppuunmietittyjä yksityiskohtia, mitkä tekevät tästä viimeistellyn. Ei varmaan tarvitse mainita, että odotan Virkkurin seuraavaa osaa malttamattomana.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kirja-arvonta

Täräytetäänpä käyntiin tämän blogin ensimmäinen arvonta! Kevätsiivous alkoi käsityökirjastosta, ja mietiskelin, josko näille kolmelle kirjalle löytyisi parempi koti vaikka teidän lukijoiden joukosta.


Debbie Blissin Home. Kirjasta löytyy neuleita sekä kotiin että itselle. Näillä ohjeilla voi neuloa esim. peiton, erilaisia tyynyjä, laukun, neuletakin tai sukat (englanninkielinen).


Neulontapäiväkirjani. Kirja, joka toimii sekä opas- että muistikirjana. Erilaisia vinkkejä neulojalle, neulojan englanti-suomi sanakirja sekä paljon tilaa pitää muistikirjaa omista projekteista. Lisäksi pari neuleohjetta.


Wenlan Chian Isot puikot, paksut langat. Nopeita projekteja paksusta langasta: huiveja, takkeja, paitoja.

Jos tuntuu siltä, että näistä olisi iloa sinun kirjahyllyssäsi, niin jätä kommentti. Kirjat arvotaan kaikkien kommenttien jättäneiden kesken ja kolme onnekasta voittaa kukin yhden kirjan. Aikaa osallistua on tämän viikon loppuun, eli sunnuntaihin 13.4. klo 24.00 asti. (huom. postitukset vain Suomeen.)

Onnea arvontaan!

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Crescendo


Epätavallisen Ihanan paketin toinen osa tuli ajallaan ja neuloutui vauhdilla huiviksi. Hiukkasen hullaannuin tuosta upeasta langasta (The Uncommon Thread Merino Fingering II) ja sen väreistä.


Paketin mukana oli myös KallioKnitsin huiviohje Crescendo, joka ei näyttänyt yhtään hullummalta. Käytännöllinen malli jokapäiväiseen käyttöön ja kokoa on sen verran, että sen saa kiedottua lämpimästi kaulan ympärille.


Tv-neuleelle oli tarve, ja tämä malli toimi siinä tehtävässä loistavasti: raitoja, ainaoikeaa ja muutamia langankiertoja. Huivin olisi voinut pingottaa vielä reippaammin, mutta en oikein jaksanut keskittyä pimeällä parvekkeella perjantai-iltana. Minun mittaiselle erittäin sopiva näinkin, himpun alle kaksimetrisenä.


Väreinä huivissa pitkäaikaiset suosikit, eli tummanharmaa (grit) ja kullankeltainen (golden praline). Tässä vaiheessa vuotta värit tuntuvat ehkä enemmän syksyisiltä kuin keväisiltä, tai sitten vaan kuvittelen.

Nuoremman tytön mielestä värityksestä tulee mieleen mehiläinen, joten ehkä jonkinlaisena kevätpörriäisenä voin tämä kaulassa liidellä. Kylmä tuolla on edelleen, joten huiveja tarvitaan vielä pitkään!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...