lauantai 26. tammikuuta 2013

Varjolle kaveri


Rikke on mun suosikki pipo. En ole muuta oikeastaan pitänytkään sen jälkeen, kun neuloin ensimmäisen. Violetin Madelinetoshin (Tosh dk) ostin uutta Rikkeä varten jo vuosi sitten. Mutta sitten tuntui, ettei violetti olekaan enää minun värini. Tuntui pahalta jättää lanka neulomatta, joten tänä syksynä päätin neuloa pipon valmiiksi. Valitsin mysteeri-Varjonkin värit tälle kaveriksi. 


Aloitin neulomaan Rikkeä jo lokakuussa, mutta en millään saanut sitä valmiiksi. Ei vaan napannut. Lopulta keksin, että meneehän tämä vaikka tytölle. Illassa sain loput neulottua ja mallailtiin, mille näyttää ekaluokkalaisen päässä. Liian reilu tuli, mutta minun päähäni just sopiva. Eikä se violettikaan enää niin pahalle näyttänyt. Taidan ottaa tämän ihan oikeasti käyttöön :).

perjantai 25. tammikuuta 2013

Tunnustus

Sain Täällä ollaan! -blogin Jonskulta tunnustuksen, iso kiitos siitä!


Tunnustuksen ohjeet/säännöt ovat seuraavat:
- Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
- Valitse 5 ihanaa blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
- Toivo, että tunnustuksen saajat antavat sen eteenpäin.

Ihania blogeja olisi vaikka kuinka, mutta laitan tähän nyt sellaiset viisi, joista osaan olen itsekin tutustunut vasta äskettäin:

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Lapaset


Halusin neuloa ja huovuttaa koululaiselle lapaset. Olen joskus aiemminkin näitä tehnyt, mutta en lapsen koossa. Vähän reilut tuli, mutta en uskaltanut pyörittää pesukoneessa toista kertaa. Ensimmäisessä pesussahan lapaset kutistuu paljon, mutta ei kai toisessa enää niin hirveästi? No, jätin kokeilematta ja aluslapasten kanssa nämä on sopivat.


Sitä en vaan tiedä, missä näitä pidetään :). Ei ollut kuulemma hyvät ulkoillessa, ehkä kauppareissulle sitten. Ohje on Novitan, lankana violetti Huopanen ja virkatuissa kukissa Noroa. 

Pesun ajaksi en muuten laittanut lapasten sisään mitään pakastepussia tms estämään peukaloiden kiinnihuopumista. Ehkä meidän pesukone on sen verran tehoton, ettei pussia tarvita. Joskus olen kyllä saanut lapaset ihan muodottomiksi, kun pakastepussi on muokannut peukalot miten sattuu.


Itsellekin aloitin lapaset, joita en edes tarvitse, mutta kun on niin kiva malli. Oikeasti pitäisi neuloa sukat! Tartteisin ehdottomasti, mutta vitkuttelen aloittamisen kanssa.

Kiitos kommenteista edellisiin!

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Jämätyynyt


Välkky-päällisistä jäi reippaasti Esteri-ontelokudetta. Aikani katselin Estereitä tuossa olkkarin nurkassa ja pakkohan niille oli jotain keksiä. Pari vanhaa tyynynpäällistä oli niin heikossa kunnossa, että tein Esteristä uudet. Toisen neulomalla ainaoikeaa raidoittaen ja toisen virkkaamalla ison neliön tällä ohjeella ja 10 mm koukulla. 

Mutta en tiedä tykkäänkö. Välkkyihin Esteri sopii, mutta tyynyt tuntuu koville ja muovisille. Nuorin tyttökin huolestui, kun ei ole villaa eikä lämmitä yhtään. Näistä kahdesta tuo virkattu on mun suosikki.

lauantai 12. tammikuuta 2013

Kissahuivi


Nuorimmainenkin halusi oman huivin. Ei kuitenkaan kettuhuivia, vaan jotain pinkkiä. Minä en oikein pinkistä innostunut, mutta sain suostuteltua neitokaisen kissahuiviin. Ja koska meidän toinen katti on valkoharmaa, niin nämä värit siirtyivät ilman suurempaa eripuraa myös tähän huiviin. 


Kissahuiviin on neulottu kaikki vähänkin samaa paksuutta olevat harmaat jämät. Siinä on sulassa sovussa Hopeasäikeen, Dropsin ja Madelinetoshin lankoja. Neuloin 3,5 mm puikoilla, joten lisäsin muutaman silmukan, jotta sain tarpeeksi leveän. Tällä viikolla onkin sitten tepasteltu tarhaan uudessa kissahuivissa, eikä haittaa yhtään, että pinkkiä löytyy vaan kissan nenänpäästä.

Uusia lukijoitakin on tullut - tervetuloa! Ilahdun aina, kun joku löytää blogiini ja kiitos myös teille, jotka jaksatte kommentoida! 

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Glacier Sweep


Uusi lempihuivini, perusharmaa Stephen Westin suunnittelema Glacier Sweep. Huivi on osa Westknitsin ChoreoKALia ja ihastuin malliin heti, kun näin sen Ravelryssa. Alun perin ohje oli suunniteltu paksummalle langalle, mutta pian West lupasi päivitetyn version ohjeesta myös ohuemmalle langalle. Jäin odottamaan päivitystä, ja päätin käyttää tähän harmaat Dropsin Alpacat, jotka olin jo vuosi sitten ostanut yhteen toiseen projektiin. 


Itse neulomisprojekti ei ollut kummoinen. Hyvä tv-neulehan tämä kyllä oli. Oikeaa, nurjaa, lyhennettyjä kerroksia ja i-cordia. Alussa neule eteni sujuvasti ja sitä oli mukava neuloa, mutta mitä enemmän silmukoita puikoilla oli, sen työläämmälle koko projekti tuntui. 


Huivin alareuna pääteltiin neulomalla siihen i-cord. En ole aiemmin sellaista huiviin tehnytkään, ja tätä voisin käyttää hyväksi jossain muussakin neuleessa. Valitsin väriksi tumman pinkin, vaikka pitkään mietin myös sitä sinapinkeltaista. Vaihtelu virkistää :).


Huiviin meni viisi kerää harmaata Alpacaa ja alle puolikas kerä tummaa pinkkiä. Se on ihanan pehmeä ja lämmin ja käytän sitä jatkuvasti! Pidän sen yksinkertaisesta tyylistä ja tuo pinkki reuna piristää sitä kivasti. 

perjantai 4. tammikuuta 2013

Kettutyttö


Joulun aikaan blogeissa näkyi kovasti kettuhuiveja (kuten täällä ja täällä), joten innostuin neulomaan sellaisen naapurin tytölle lahjaksi. No, tottakai omakin sellaisen halusi, joten tein testiversion hänelle. Lahjapaketista löytyy samanlainen, mutta pienemmillä korvilla. 


Lankana on Dropsin Nepalia beigen ja oranssin väreissä. Tosi kaunis tuo Dropsin oranssi, sellainen murrettu. Ostin paluumatkalla Joroisten Riikka-Piikasta, jossa oli samanlainen kettuhuivi myytävänä ja siihen mätsäävät lapasetkin. Saisinkohan vielä sellaisetkin tänä talvena neulottua...? Nuorimmaiselle on myös oma huivi tulossa, mutta väreistä neuvotellaan vielä.

Edit: se tärkein unohtui, eli ohje kettuhuiviin täältä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...