maanantai 24. tammikuuta 2011

Neliöitä

Uusimmasta Modasta ja Novitasta löytyy isoäidinneliöitä. Omat neliöt ovat taas hautautuneet neulekoriin, ja puoleen vuoteen peittoprojekti ei ole edennyt minnekään. Nyt on taas uusi yritys päällä. Jos edes yksi neliö päivässä, niin tarvittava määrä olisi valmiina reilussa viikossa. Loppusuoralla siis ollaan. Pitää laittaa Novita näkyville, niin ei unohdu.

perjantai 21. tammikuuta 2011

"Jämälangasta"

Neuloin nuorimmaiselle villatakin toivoen, että sitä tulee käytettyä. Villa- ja neulepuseroille ei ole ollut meidän perheessä käyttöä, mekoille ja tunikoille sitäkin enemmän. Villatakin ehkä saisin joskus houkuteltua päälle, vaikka tähän kuvaan piti neiti lahjoa malliksi. Malli pyörähti vauhdikkaasti keittiössä ja jatkoi sitten leikkejään.
Ohje oli jämälangasta, mutta kun sopivia jämiä ei ollut tarpeeksi, ostin Menitasta Dalegarnin Falkia. Nappilistat tein ohjeesta poiketen virkkaamalla, kun ajattelin että peitän sillä hyvin langanvaihdot. Siitä tuli kuitenkin ehkä vähän liian raskas verrattuna muuhun neuleeseen. Muuten neule on ainaoikeaa ja 3,5 mm puikoilla. Sopivan rosoinen pinta leikki-ikäiselle.
Jälkikäteen kun katsoo mallia, olisin voinut tehdä raidat leveämmäksi. No, kelpaa hyvin näinkin. Värien yhdistelyä opettelen edelleen, mutta nyt uskallan kokeilla niitä reippaammin. Ohje on muuten Sanna Vatasen ja se löytyi uusimmasta Modasta (1/2011). Lehteen on jatkossa tulossa uusi jämälankaohje jokaiseen numeroon, innolla odotan.

tiistai 18. tammikuuta 2011

Koristeluja

Tätä japaninkielistä kirjaa tulee selattua säännöllisin väliajoin. Siellä on aivan ihania ohjeita ja pientä, kaunista virkattavaa. Neuleiden kanssa on ahdistusvaihe, joten otin virkkuukoukun esiin ja aloitin tämän pikkuprojektin, joka on ollut mielessä jo kuukausia. Sinellin puiset henkarit saivat päällysteen Novitan ja Rowanin langan jämistä. Perushenkari muuttui koristeeksi melko vaivattomasti. Helppo ohje, muutama langanpäättely liikaa minun makuuni:) Mutta lopputulos palkitsee. Taidan ripustaa näihin huiveja, mutta sopiva (ja näkyvä) paikka henkareille vielä puuttuu.

perjantai 14. tammikuuta 2011

Pikkujakku


Tästä ei tämän parempaa kuvaa tule. Tässä vaiheessa tämä viritelmä on jo haudattu viimeisimpään nurkkaan ja yritän toipua pettymyksestä. Miksihän edes ikinä aloitin tätä "pikkujakkua"? Ei minulla ole oikeastaan edes tähän sopivaa alaosaa. Alkuvaiheessa tökki jo se, että en löytänyt loppusyksystä ohjeen lankaa Gedifran Highland Alpacaa vaan tilasin nettikaupan suosituksesta Gedifran Benevitoa. En ehkä olisi ostanut, jos olisin nähnyt langan ensin.

Pikaisesti tämän työn miinukset: 1) neulottuna lanka muistuttaa lähinnä pölynimurin pölypussin sisältöä, 2) järkyttävän suuret, muodottomat hartiat/ olkapäät, 3) jakku ei pidä millään muotoaan vaan roikkuu ylisuurena joka suunnastaja 4) lanka loppui kesken, uusintatilaus kesti, työ lässähti siihen ja lopulta tätä lankaa jäi vielä 1,5 kerää. Mihinkä senkin käyttää? Jos hartiat olisi ok ja lanka vähän kivempi, voisin yrittää tuunata tästä jotain muuta, mutta nyt menee päälle ehkä ulkoillessa, toppapuvun alle. Siihen on onneksi sopivan mittainen. Ai niin, ohje oli Modassa 1/2009.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Virkattu koru

Outin blogissa oli kaunis koru pienistä virkatuista ympyröistä. Kaivoin sukista jääneet jämälangat ja tein pieniä ympyröitä, joita yhdistin ketjusilmukoin. Muokkaisn hieman ohjetta, ja tein ketjusilmukoita myös ympyröiden toiselle puolelle. Muuten tuntui niin toispuoleiselle. Melko kauniit värit siihen osui, vaikka vihreä ja beige ei ihan niin yksiin violetin kanssa kävisikään.

torstai 6. tammikuuta 2011

Vauvalle helistin
Naapuriin tuli vauva, perheen kolmas lapsi. Siksi tein tällä kertaa helistimen, kun tiedän, että muuta vauvatavaraa ja villavaatetta on varmasti jo yli tarpeen. Kokeilin jotain erilaista itsellekin. Yleensä tällaiset pikkunäperrystä vaativat jutut jää ajatukseksi. Yksi päivä etsin helistimen ohjetta, ja illalla kotona odottikin uusi Moda (1/11). Hylkäsin perushelistimen ohjeen ja tein lehdestä löytyvän nallehelistimen. Lankana on sitä, mitä kotoa löytyi. Ainut nallevärinen oli Novitan Isoveli.

Ohjeen helistin oli tehty 3 mm puikoilla, mutta tämä tuli 5 mm puikoilla. Yllättävää oli se, että selvisin eri osien yhteenompelusta kunnialla. Silmät jouduin vaihtamaan uuteen paikkaan, kun ensimmäinen versio oli miehestäni possun näköinen. Huopaa ei ollut kotona silmiin ja nenään, joten tein nekin langasta. Sisällä on kulkunen, mutta ääni on melko vaimea, kun en löytänyt, sille mitään "pikkukoteloa". Nyt vanu hiljentää äänen. Tästä innostuneena voisin harkita jotain pikkuhahmojen tekemistä tytöille. Niitä on välillä toivottu.

Musta matto

 
Äiti tarvitsee toimistoon maton, ja halusin tehdä sen itse. Kangas-Aitan ohjeella tulee kaunis pyöreä matto ja tällä kertaa tein sen mustana. Virkkasin maton Lilli-ontelokuteesta ja 10 mm koukulla. Omani (valkoisen) tein aikoinaan 8 mm koukulla ja hampaat irvessä niin, että koukut katkeili. Nyt yritin tsempata ja ottaa vähän löysemmin. Pitäähän matolla kokoa olla. Tein myös pari ylimääräistä kierrosta ja sen vuoksi sitten jouduin uloimman kerroksen pylväät korvaamaan kiinteillä silmukoilla. Kude kun loppui kesken, jäi vain 5 cm ylimääräistä. Tähän meni n. 2,7 kg kudetta. Alemmassa kuvassa näkyy kokoero. Musta on n. 113 cm halkaisijaltaan ja valkoinen reilu 90 cm.

Vakavasti harkitsen, jos tekisin uuden myös itselle. Siihen pitää varata 3 kg niin ei tule ylläreitä. Matto valmistuu muutamassa illassa. Tosin nyt sukanneulomisesta kipeytynyt ranne on erittäin kipeä. Maton virkkaaminen on raskasta, ja vähän meinaa käsi jo kiukutella töissäkin. Pitäisi ehkä pitää pieni tauko käsitöistä ja parannella ranne kuntoon.

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Säärystimet saappaisiinVirkkasin nämä säärystimet kuvan perusteella. Malli on kaunis, mutta en ihan saanut samanlaista aikaiseksi. Olisi pitänyt vielä tuota reunahörhelöä tehdä isommaksi. Muuten säärystin on pylvästä kerros toisensa jälkeen. Lankana on Noron Kureon ja koukku 5 mm.. Sitä jäi vielä sen verran, että jään harkitsemaan, jos tekisin tuon reunuksen uudestaan. Mutta ainakin vähäksi aikaa kelpaa näin. Ihana oli tehdä jotain nopeasti valmistuvaa ja nämä säärystimet menee kyllä jalkaan ihan ilman saappaitakin.

Mallikuvassa on muuten napitkin näissä säärystimissä. Jätin pois vain sen takia, ettei kotoa nyt löydy mitään kivoja nappeja. Pitäisi kai etsiä netistä joku kauppa, josta saa isompiakin nappeja. Lankakauppojen nappivalikoimiin olen joutunut nyt viime aikoina pettymään.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...