keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Villasukat


Tein itselleni villasukat yhden toisen blogin innoittamana! Ja tulihan näistä ihanat, vaikka kyllä huomaa, etten ole juurikaan villasukkia neulonut. Ohje oli kirjoitettu kenties hieman taitavimmille neulojille, joilla on jokin käsitys villasukan mittasuhteista. Jouduin purkamaan ensimmäisen sukan USEASTI. Meinasi jo epätoivo iskeä. Kun tekniikka oli vihdoin hallussa, alkoi värit tympiä. Jostain syystä molemmista lankakeristä tuli samaa sävyä ja samaan aikaan. Raidat katosi nilkan kohdalla ja taas purettiin. Lankana on Noron Silk Garden Sock ja sävyt 241 ja 245 (kumpi on kumpi, ei tiedä enää).

Ensimmäisen sukan kanssa taistelin pari viikkoa, toinen tuli parissa päivässä. Eikä jäänyt traumoja. Mieluummin teen tällaista sileää raidallista neuletta polviin asti, kuin palmikoita nilkkasukkiin. Pikkupalmikoihin menee hermot heti. Loppujen lopuksi näiden sukkien raidat on ihanat ja ihanasti eri paria. Enää ei harmita yhtään, vaikka ensimmäisen sukan jälkeen olinkin jo lähes epätoivoinen. Olisi yksi toinenkin ihana ohje sukkiin.

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Pieni kukkanen

Voi kun tästä tuli pimeä kuva, ja uutta ei voi ottaa, kun on lahjoitettu jo eteenpäin. Vielä yhden jouluisen jutun virkkasin ja sitten muihin projekteihin. Pullon koristeeksi virkkasin kukan Dropsin ohjeella. Näitä kukkia on tehty vaikka millä ohjeella, mutta tämä Dropsin ohje on yksi parhaita. Koristeesta tuli kaunis.

Muuten mikään muu homma ei etene. Keskeneräisiä on 4-5 työtä ja kaikkien kanssa hankala vaihe menossa.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Joulujuttuja

Viime tippaan jäi, mutta lähtivät kuitenkin postiin. Olin jo ostaa valmiita kortteja, mutta jotenkin päädyin taas askartelemaan.
Nämä Dropsin sydämet ja lumitähdet on omaan joulukuuseen. Kivoja pikkuvirkkauksia, joita saa tehtyä illassa monta. Ihan koko kuusta en kerkeä omilla tekeleillä koristelemaan, mutta tässä on alku. Ensi vuonna jatkuu...
Eilen tein vielä tällaisen jouluenkelin, jonka ohje paljastui Dropsin joulukalenterista. Ei ihan mennyt ohjeen mukaan, mutta hienosti sopii meidän kuuseen. Ehkä pitäisi tänään tehdä toinen kaveriksi. Voi kun saisi jo rauhoittua joulun viettoon, eikä tarvitsisi raataa aamusta iltaan jouluaattoon asti.

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Lapaset miehelle

Vaativammat projektit odottaa motivaatiota.. Tähän väliin tein lapaset miehelle. Novitan syksy 2009 -lehden ohjeella ja tummanharmaalla Huopasella. Ihanan lämpimälle ne ainakin näyttää, katsotaan paleltuuko sormet lasten kanssa ulkoillessa.
Tässä yksi keskeneräinen. Väri ei ole näin harmaa kuin kuvassa, vaan paljon sininempi ja jo väri tökkii. Toinen ongelma on, että se tuntuu olevan aika pieni. Tein kokoa suuremman ja silti näyttää enemmänkin esikoiselle sopivalta. Olen ollut jo viikon ilman sormuksia, kun ne on tässä työssä silmukkamerkkeinä. Jos tytöt menee tänään nätisti nukkumaan, niin lupaan yrittää tehdä tätä edes vähäsen.

maanantai 6. joulukuuta 2010

Raitaa

Sarjassamme väsyneitä tv-neuleita... jälleen yksi kaulaliina. Mutta tämä(kin) tulee tarpeeseen. Tämähän on sellainen kunnon paksu peruskaulaliina talven tuiskuihin. Raidallisten kaulaliinojen ohjeita on vaikka kuinka, tämän ohjeen nappasin täältä. Kaulaliinassa on violettia Dropsin Nepalia ja sitten Noron Yuzenia (sävy 3). Jos olisin lähtenyt ostamaan tähän uutta pohjaväriä, olisin todennäköisesti ostanut jotain muuta kuin violettia. Yuzen on välillä niin lähellä violetin sävyä, että raidat eivät tahdo kunnolla erottua. Muutama ilta meni tikutellessa, että sain pituutta tarvittavat 190 cm ja vähän reilu.

Nyt taas riittää intoa vähän vaativimpiin neuleisiin, jos vaan on omaa "rauhallista" aikaa. Kuopus luopui vihdoinkin tutistaan. Iltanukahtamiset pitää nyt opetella uudestaan.

Lippunauha

Itsenäisyyspäivän kunniaksi esikoisen kanssa askartelema lippunauha roikkuu vielä tänään olkkarin hyllyn reunalla. Seuraavan kerran se otetaan esiin jouluna, kun se ripustetaan kuuseen. Lapsuudenkodissa oli aina samanlainen lippunauha joulukuusessa. Hieman liian lyhyt, että olisi kuusen ympäri yltänyt.

perjantai 3. joulukuuta 2010

Vielä yksi pipo

Tässä tälle talvelle viimeinen pipo. Eiköhän näitä nyt ole tarpeeksi? Tein itselleni pipon samalla Novitan ohjeella kuin tytöillekin syksyllä. Lankana Debbie Blissin Donegal Luxury Tweed Aran. Aivan ihana lanka, johon ihastuin Tampereen Messuilla Lankatalo Priiman osastolla. Muutenkin olen pyöritellyt viime aikoina näitä tweed-lankoja, ja voisin kehitellä näistä jotain lisää. 5 mm puikoilla piposta tuli lasten ohjeella just sopiva tai sopivan reilu.

Lankaa jäi sen verran, että virkkasin niistä vielä itselleni lapaset Dropsin ohjeella. Tytöille olen joskus virkannut lapaset, joten tiesin että aika "reikäiset" niistä tulee, mutta nämä olikin tarkoitettu sormikkaiden päälle. Hyvin tarkeni ainakin työmatkat -16 asteen pakkasilla. Plussaa tietty se, ettei tarvinnut sukkapuikkojen kanssa taistella ja valmistui lapanen per ilta.

Viime aikoina olen ollut tosi väsynyt iltaisin, ja huomaan, etten jaksa enää klo 22 jälkeen mitään monimutkaisia neuleita tai virkkauksia. Aloitin ihanan villatakin, mutta se on tauolla kun ajatus ei pysy mukana. Ohje on lisäksi englanniksi, joten pitää vielä tulkata sanaston kanssa. Joku kenties neuvoisi menemään nukkumaan ajoissa, mutta jonkin sortin pakkomielle kai tässä on, kun joka ilta pitää jotain vääntää :) Ei ole hetkeä, että paikallani istuisin tekemättä mitään. Tai jos on, niin odotas 5 minuuttia niin nukun.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulusydämet

Nämä Dropsin ohjeella tehdyt punaiset joulusydämet on lähdössä joulutervehdysten mukaan. Ihana olisi tehdä kotiinkin kaikki joulukoristeet itse. Tänä vuonna olemme pitkästä aikaa joulun kotona.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...