maanantai 29. marraskuuta 2010

Puuhelmet on kauniit


Puuhelmistä voisin tehdä koruja kaikissa väreissä ja vaikka kuinka paljon. Aivan ihania kaikki! Sopivan yksinkertaisia moniin tilaisuuksiin ja nopeita pujotella nauhaan. Nämä helmet lähti mukaan Tampereen messuilta.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Pikkuperhosia


Tytöt toivoivat perhosia leikkeihinsä. Löysin Kauhavan Kangas-aitan sivuilta virkkausohjeen pikkuperhosiin. Virkkasin nämä puuvillalangan jämistä ja reuniin lisäsin vähän kimallelankaa. Näistä tykättin!

torstai 25. marraskuuta 2010

Virkattu huivi


Tukholmasta lähti lokakuussa mukaan 3 kerää Noron Silk Gardenia. Aivan ihania värejä ja ne sointuu yhteen niin hyvin. Jopa tuo hieman tummempi vihreä, josta en muuten niin välittäisi. Yksi päivä oli aikaa surffata netissä ja etsiä sopivaa ohjetta. Löysin kauniin virkatun huivin ohjeen ja ymmärsin sen suht hyvin vaikka englanniksi olikin. Tämä työ oli mukana Tampereen messumatkalla ja melkeinpä se siinä automatkalla valmistui. Huiviin meni lankaa reilu 2 kerää, ja värien vaihtumista oli hauska seurata. Tampereelta ostin muutaman kerän lisää, ja vähän muutakin. Messumatka oli siis varsin onnistunut ja sain ostoksia tehtyä. Nyt pitäisi vähitellen miettiä jo joulua ja mitähän sitä tekisi lahjoiksi vai tekeekö mitään.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Palmikkokoru


Ravelryssä törmäsin kivoihin neulottuihin rannekoruihin. Palmikko antaa korulle kauniin muodon. Nämä korut on helppo tehdä vaikka jämälangasta ja yhden illan aikana valmistuu monta. Näihin käytin Isoveljeä ja 5 min puikkoja.

tiistai 23. marraskuuta 2010

Kauluri lahjaksi


Virkattu lintu esitteli joku aika sitten blogissaan kaulurin. Olin jo suunnitellut tekeväni pojalle lahjaksi kaulurin ja tämä malli oli aivan ihana. Eteisen kaapista löytyi tyttöjen kauluri ja virkkasin sen mukaan etu- ja takakappaleet. Joustinneuleosan neuloin pyöröpuikoilla. Kauluri onnistui hyvin ja pidän väreistä tosi paljon. Jotenkin virkkaamalla värien yhdistely on helpompaa kuin neuloessa, vai tuntuuko se vain siltä... Vaaleanharmaa lanka on tosin hiukkasen liian paksua verrattuna muihin. Huomaa, että kaulurin leveys kasvaa joka kertaa vaaleanharmaan raidan kohdalla. Kirjailin tähän myös veturin, mutta olisi pitänyt katsoa tarkemmin, miten Virkattu lintu oli sen tehnyt. Kirjailu oli yllättävän hankalaa ja jouduin tekemään sen pari kertaa. Nytkin lopputulos on ennemminkin sarvikuono pyörillä kuin veturi.

lauantai 20. marraskuuta 2010

Myssy nro X


Olen tehnyt itselle useita myssyjä ja pipoja. Tuntuu kuitenkin, ettei mikään istu omaan päähän. Tämä Dropsin malli on tähän mennessä paras, mutta jatkan etsimistä. Myssy olisi voinut olla nopea neuloa. En ole ennen neulonut patenttineuletta, joten alku meni ihmetellessä. Kerran purin koko myssyn, kun päädyin sittenkin tekemään kokoa pienemmän. Myssy on Eskimo-langasta ja ihanan paksu ja lämpöinen, varmaan myös patenttineuleen ansiosta. Koristeeksi virkkasin jämälangasta kukkasen.

Talvi tuli tänne eteläänkin. Pitäisi tehdä paksummat lapaset, että tarkenee ulkoilla paremmin. Ehkä huomenna saan messuilta monta uutta ideaa. Ihanaa päästä kerrankin Tampereen messuille:)

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

MekkoviritelmäVastentahtoinen neiti räkänokka suostui muutamaan kuvaan uusi mekko päällään. Neiti on tämän päivän sairaslomalla, joten saatiin sentään kuvat ihan valoisaan aikaan. Mekon ohje oli kesän Suuressa Käsityölehdessä (nro 5-6). Kotoa löytyi muutama kerä Novitan luxus cottonia, kun olin ostanut ne aiemmin korvaavaksi langaksi Debbie Blissin ecobabylle. Ei ihan toiminut niin kuin piti. Helmasta tuli leveä ja tosi painava. Tein samantien yhdet napit lisää olkaimiin, mutta ei toivoakaan, että ne olisi jaksanut kannatella mekkoa. Sitten yritin epätoivoisesti paikkailla sieltä täältä, jotta mekkoa voisi edes jotenkin käyttää. Tulos on aika epäsiisti. Yläosan ja olkaimet virkkasin ympäriinsä kiinteillä silmukoilla ja sitten vielä ompelin olkaimet kunnolla ja pysyvästi kiinni mekkoon. Raskashan se on edelleen, mutta nyt se ei tipu päältä. Saa nähdä, jaksaako tyttö edes kantaa tätä päällään pitkiä aikoja.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Pikkukoreja toimistoon

Äidin uuteen toimistoon tarvitaan pikkukoreja kynille ja muulle toimistotilpehöörille. Novitan flip flop jämät käy juuri tähän tarkoitukseen. Mihinkään vaatteeseen en sitä laittaisi, on sen verran nihkeän tuntuista lankaa. Virkattujen pikkukorien ohje oli Novitan Keväässä 2010.

Ja lankakorihan tästä aiemmasta korista tuli. Lehdille ja kirjoille on vielä oma paikka hakusessa.

torstai 11. marraskuuta 2010

Lehtikori


Novitan uusimmassa oli huovutetun lehtikorin ohje. Kotoa löytyi muutama kerä Huopasta ja pari kerää kaupasta lisää, joten olihan se tehtävä. Ihanan nopea työ tähän väliin! Lankaa meni ehkä n 550 g, vaikka ohje oli 800 g:lle. Pinkkiäkin tuli joukkoon, kun harmaa loppui kesken. Kokeilin lehtikoria käsityökirjoille, joita löytyy vähän sieltä sun täältä. Vähän liian heppoisa kirjojen säilytykseen, ja varmaan lehtienkin. Taitaa siis tulla uusi lankakori johonkin tyhjään nurkkaan, jos sellainen vielä löytyy. Kuva on taas tosi hämärä, mutta nykyään ei edes näe auringon valoa tai kirkasta hetkeä, kun päivät pitää napottaa töissä.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Solmio


Tämä solmio on lähdössä lahjaksi postipaketissa idealla "ajatus on tärkein". Tytöt ovat valinneet tähän lempivärinsä. Ohje löytyy Sanna Vatasen Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta! -kirjasta. Kirjakin kehottaa käyttämään solmioneulaa, sillä vaikka solmio on höyrytetty, se on hiukkasen kiemura. Kokonaan neulottuna se olisi ehkä suorempi? Tänään sellaisen ohje tulikin vastaan jossain neulekirjassa, jota selasin kirjakaupassa.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Säärystimet


Vihdoinkin sain säärystimet valmiiksi. Näitä on tehty useaan otteeseen, välillä purettu ja neulottu taas. Tuntui, ettei ensimmäinen säärystin tule ikinä valmiiksi. Toinen säärystin valmistuikin sitten yllättävän nopeasti. Oli helppo laskea palmikoista, miten paljon vielä. Nämä on 10 cm lyhyemmät kuin ohjeessa. Lanka ei vaan riittänyt ja toisaalta mun jalat on niin lyhyet, että ei taida haitata yhtään. Pääsinpähän helpommalla. Lankana näissä on Novitan luxus Alpaca. Ohjeessa (Moda 1/2010) oli käytetty Noroa, ja ihanat olisi sellaisetkin. Nyt neulekorista löytykin vaikka mitä keskeneräistä. Aina kun turhauduin näihin säärystimiin, aloitin uuden projektin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...