sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Tytölle hihatinJapanilaisesta virkkauskirjasta löytyi ohje myös tähän hihattimeen. Tämä on ollut jo jonkun aikaa valmiina, mutta en millään saanut aikaiseksi virkata noita koristekukkasia. Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja tänään sain sen kokonaisuudessaan valmiiksi. Onhan tätä jo käytettykin balettipuvun kanssa. Alussa tosin tuntui, että lanka kutittaa liikaa. Onneksi taisi olla vain huono päivä ja nyt se on kelvannut päälle ilman nurinaa.

Hihatin on neulottu Rowanin alpaca cottonista 5 mm puikoilla. Loin silmukoita sen verran, että vastasi ohjeen mittaa ja tein sileää neuletta riittävän pötkön. Kirjan virkkausohjeet on helpompi ymmärtää mallipiirrosten takia, mutta neuleohjeet ovat hieman haasteellisempia japaniksi. Kukat on virkattu Purosta ja jostain muusta jämänöttösestä. Kukkien ansiosta hihatin on kyllä kaunis! Tätä voisi pitää kaulaliinanakin, mutta taitaa kutittaa liikaa herkkää kaulaa. Malli malttoi olla paikallaan vain sen verran, että sain räpsäistyä yhden kuvan selästä.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Noroa Tukholmasta

Oltiin risteilyllä Tukholmassa. Ostin sieltä ensimmäiset Noro-kerät. Olen pyöritellyt niitä ennenkin, kun niin kovasti kehutaan, ja onhan ne väritkin aivan ihania. Tällä kertaa en sitten muuta Tukholmasta ostanutkaan, joten hyvillä mielin pari kerää... Katsotaan mitä näistä tekisi, ei vielä mitään ideaa.

Onneksi vain pari kerää, kun viime aikojen lankahamstraus on johtanut tähän. Paljon lankoja ja liian vähän aikaa tehdä niistä mitään. Lankakaupassa en kuitenkaan pysty ajattelemaan järjellä. Tavoiteeksi voisi kuitenkin ottaa tällaisten ylimääräisten muovinyssyköiden tyhjentämisen.

torstai 21. lokakuuta 2010

Palmikkoliivi

Tähän palmikkoliiviin oli pakko saada langat nopeasti. Ohje löytyi Modasta (4/2010), mutta ohjeen lankaa, Sirdar Denim Ultraa, en löytänyt mistään. Hätäinen kun olen, päädyin Selloon ja Novitan lankojen pariin. Liivi on siis harmaasta Crystalista ja 10 mm puikoilla. Yllättävän hyvä tuli, vaikka vähän vierastan tuollaista säihkettä vaatteissa. Lankamäärän laskin hiukkasen yläkanttiin ja nyt olisi vielä pari kerää jäljellä johonkin toiseen projektiin. Jos vaikka jonkun asusteen siitä vääntäisi.

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Puro-tunika

Tein tämän tunikan vanhemmalle tytölle viime keväänä. Ohje oli Novitan syksy 2009 -lehdessä. Halusin tehdä sen Purosta, mutta siinä vaiheessa, kun idean sain, Purot oli jo poissa kaupan hyllyiltä. Tuli sitten Isoveljestä. Mutta kun on pinkki, niin kyllä kelpasi. Puroa oli tullut nyt taas kauppohin ja ihastuin sellaiseen violetinsävyiseen. Ostin muutaman kerän tietämättä, mitä niistä teen.

Se 6 kerää mitä ostin, riitti just tähän. Sama malli,
 mutta minun koko. Samasta lehdestä siis tämäkin. Värikkäästä Purosta arkisemman näköinen kuin Isoveljestä.


Eihän se miltään henkarissa näytä, joten pakollinen pönötyskuva tähän. Tästä tuli tällainen kotikolttu. Ihanaa, että koko oli tälläkin kertaa oikea. Lämmitti myös mukavasti, kun pyörähdin pihalla. 5 mm puikoillla valmistui hetkessä.

Ja sitten ne harmitukset. Lähdin taas niin vauhdilla liikkeelle, että suorastaan unohdin, että olisin mieluummin tehnyt tämän pyörönä. En tietenkään purkanut sitten, kun viimein sen muistin. Värinvaihtuminen olisi mennyt kauniimmin kuin nyt. Ja se isoin harmitus on se, että ei se väri ollutkaan niin kaunis. Miten voikin ahdistaa niin paljon ruskean ja vaaleanvioletin yhdistelmä? Kuka näitä väriyhdistelmiä miettii? Osa keristä oli tummempaa (eri värierä - en edelleenkään välitä, mistä erästä, mikin kerä on) ja ne oli mieluisampia. Mutta sitten oli pari tätä hailakampaa. Pakko sanoa Purosta yleensäkin se, että monessa on ihania sävyjä, mutta sitten sekaan on laitettu jotain sellaista, mikä ei iske ollenkaan.  Näillä mennään - kyllä tätä tunikaa pidetään silti päällä. 

maanantai 11. lokakuuta 2010

Korupaja


Tänään olen ollut kotona vanhemman tytön kanssa. Kuume alkaa olla jo poissa, mutta yskä on edelleen kova. Jossain vaiheessa tehtiin kumpikin koruja oman maun mukaan. Tein kaksi kaula- ja rannekorua. Pääasiassa puuhelmistä. Alimmainen kaulakoru näyttää kuvassa sinertävältä, mutta on täysin violetti.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Tytöille pipot


Siitä Rowanin Pure Woolista tuli tällaisia pipoja kaksi kappaletta. Toinen on hiukkasen pienempi ja kukka eri värinen, jotta ei tarvitse tapella kumpi on kumman. Pipon ohjeen nappasin uusimmasta Novitasta. Tein puoli puikkoa pienemmillä, ja hyvät tuli. Koristeeksi virkkasin kukat rusetin sijaan. Pari tuntia kuvan ottamisen jälkeen tyttö olikin jo kuumeessa, joten kotipäivä huomenna meillä molemmilla.

Neulottu hame


Neuloin villahameen, ja ensimmäisellä ohjeella, joka vastaan tuli. Menee hyvin töissä käytettäväksi. Lankana on tummanharmaa Dalegarnin Falk. Hameen yläosassa on resori, mutta ehkä sen verran löysä, että pitää pujotella ohut kuminauha. Ettei vaan valahda nilkkoihin kesken työpäivän. Nyt pikkutauko näiden ohuiden puikkojen suhteen. Pitää saada valmista nopeammin, etten käy kärsimättömäksi.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kiireetön päivä

Nuorempi tyttö on parannellut tänään korvatulehdustaan kotona. Olen ollut seuralaisena haikein mielin. Työelämää on nyt takana kuukausi, ja jotenkin tuntuu, ettei tämä arki kyllä rullaa niin kuin toivoisi. Töissä ei itsessään mitään vikaa ole,  mutta arjen pyöritys tuntuu raskaalle. Aikaa ei jää niille kaikkein tärkeimmille ja väsymys on valtava. Turha sanoakaan, että käsitöiden tekeminen kärsii myös.

Tyttö on nyt päiväunilla ja seuraavan tunnin, kaksi käytän taas uusien töiden suunnitteluun ja keskeneräisten tekemiseen. Listasin muuten yksi päivä to do -listaa käsitöiden osalta ja lähes parikymmentä työtä siihen tuli. Ja näihin kaikkiin on jo langatkin valmiina. Mutta vielä olis muutama kiva juttu mielessä, joihin voisi etsiä lankoja. Kuvassa on kolme kerää Rowanin pure woolia. Näistä olisi tulossa tytöille pipot, mutta kiva ohje puuttuu. Voisin etsiä sitä ohjettakin tässä, kun aikaa on.... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...