tiistai 28. syyskuuta 2010

Huivi

Uusimmassa Moda-lehdessä on ihan näppärän näköinen huivi Sandnes Mini Palettista. Löysin samaa lankaa Wanhan Sataman Kädentaito-messuilta. Sininen väri ei ole minun juttu, mutta onneksi oli tuttua ja turvallista harmaatakin..Tällä kertaa mallina toimii kissa. Käytännöllinen huivi siitä tuli. Samasta langasta en kyllä jatkossa enää mitään neulo. Aika epätasaista laatua ja välillä sellaista nirunarua, että saa nähdä miten pitkään kestää käytössä.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

TunikaVähänkö hieno fiilis - tunika on valmis ja just sopiva! Tämä on siis ensimmäinen "oikea" neule itselle, joten aloitin helposta. Tunika on hihaton (hihallinen olis kyllä käytännöllisempi) ja suht nopea neuloa, kun sai tykittää 5 mm puikoilla. Ohjeen löysin Suuri Käsityölehdestä (3/2010). En saanut lähimarketista ohjeen lankaa, joten ostin sitten Novitan luxus Alpacaa. Sitä oli tosi mukava neuloa ja on ihanan pehmeä. Ohjeestä poiketen neuloin pyöröneuleena, en tasona. Kauluksen ja hihan suut viimeistelin rapuvirkkauksella ja helmaan nirkkoja. Niin, ja kukka koristeeksi.

Ehkä se tästä lähtee, siis itselle vaatteiden neulominen. Ainakin nyt innostus on valtava, ja seuraava ohje on jo valmiiksi katsottu. Ihastuin Vilman tekemään tunikamekkoon, joka oli tehty Veera Välimäen ohjeella. Jos hyvin käy, saan huomenna ostettua langat. Pitää vaan miettiä vielä väri. Violetti houkuttelisi, ehkä hieman myös vihreä tai beigekin. Nukutaan kuitenkin yön yli ennen näin suuria päätöksiä.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Koruja


Tämä koru herätti hilpeyttä perheen muissa jäsenissä, ja kissa luuli sitä lelukseen. Olen pitkään suunnitellut käyttäväni korussa huovutettuja palloja. Nyt kokeilin, kun oli sopivan väristä Huopasta. Saa nähdä tuleeko käytettyä. Seuraavan teen puuhelmien kanssa.

Tässä on siniharmaiden puuhelmien seassa sellaisia violettejä "kivipalloja". Oikeaa termiä en tiedä enkä kysynyt. Tärkeintä oli, että oli kauniin värinen. Tosi painavia ne on, joten toivotaan että naru kestää eikä pallukat leviä työpaikan lattialle.

Se tunika valmistuu muuten hyvää vauhtia. Voi olla, että pari kiloa pitää tiputtaa ennen kuin mahtuu päälle.

lauantai 18. syyskuuta 2010

Kädentaito-messut

Kävin tänään Wanhassa Satamassa Kädentaito-messuilla. Aivan ihana tapahtuma, ja tällä kertaa siellä oli paljon lankamyyjiä. Olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä, mutta kun ei ole mitään valmista neuletta mielessä niin en osaa ostaa.. En tiedä, minkä verran pitäisi ostaa, joten jätin ostamatta. Tällä kertaa mukaan lähti Dropsin Baby Merinoa, josta tulee sellaiset pitkävartiset sukat (tosin tätä ideaa vielä sulatellaan ja kerätään voimia), sitten Sandesin Mini Palettista tulee huivi ja sitten tuo heräteostos. Eli BC Garmin Soft Silk, joka on aivan ihanan värinen. Siitä pitäisi nyt miettiä, etä mitä tekis. Sitä on vain 200 gr, joten ei mitään hirveän isoa taida tulla. Lisäksi ostin muutamia helmijuttuja, joista yritän huomenna askarrella uutta korua.

Mukana reissulla oli 5-vuotias tyttönen, ja ihmeen hyvin jaksoi kiertää mukana. Muisti kyllä narista siitä, ettei yhtään lankakerää enää meille tarvita. Kaivelemaan jäi se Rowanin Felted Tweed, josta uudessa Suuri Käsityölehdessä oli ihana tunikamekko. Noroa oli myös vaikka millaista, mutta en tiedä, mitä tekisi. Joskus haaveilin säärystimistä, mutta niihin on nyt toinen lanka katsottuna. Ainahan niitä saa ostettua sitten myöhemmin. Töiden alkamisen jälkeen käsitöitä ei ole kerennyt edes niin tekemään. Tytöt vie kaiken ajan illalla ja sitten kun talo hiljenee, niin alkaa olla itse aika valmis nukkumaan.

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Huovutettu laukku

Halusin harmaan laukun. Tällä kertaa etsin mallin, jonka voi huovuttaa pesukoneessa. Ohje löytyi Garnstudion sivuilta, mutta langaksi kävin ostamassa lähimarketista Huopasta. Laukku oli nopea tehdä, ja siitä tuli just sellainen kuin pitikin. Uskon, että pitää hyvin muotonsa, vaikka sisään iskee lompakon, kännykän ja muut tykötarpeet. Vähän tuo virkattu etuläppä on epämääräisen muotoinen, kun en muotoillut sitä tarpeeksi hyvin kosteana. Lisäsin laukkuun vielä napin, että läppä pysyy paikoillaan. Ehkä teen toisenkin huovutetun laukun jossain vaiheessa. Sellaisen isomman, jota voisi vaikka koristella kukkasin.

Aloitin muuten isomman projektin itselleni - sellaisen hihattoman tunikan. Aika riskipelillä mennään, kun ostin eri lankaa, jossa eri tiheys enkä tälläkään kertaa jaksa tehdä sitä mallitilkkua. Ajattelin ratkaista ongelman niin, että teen kokoa pienemmän. Joku viisas varmaan tietää jo tässä vaiheessa, miten käy. Minä taidan jännittää loppuun asti.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

se on bolero


Tässä se on - ensimmäinen tekele itselle! Sitä en nyt muista, miksi päädyin tähän malliin. Ehkä koska se näytti niin nopealta tehdä ja on virkattu. En tajunnut lukea ohjetta ihan loppuun asti. Siihenhän piti virkata tuollaisia ruutuja 19 kpl, mutta ihme kyllä ne tuli tosi nopsaan. (Herää vain kysymys, miksi ne mummoneliöt tytön päiväpeittoon ei valmistu koskaan).

Ohje on Garnstudion sivuilta ja lankana Dropsin Delight. Muuta sävyä ei sattunut olemaan Menitassa, joten siksi tuo. Pidän kyllä väreistä, mutta vähän tuo myrkyn vihreä välillä pistää pahasti silmään (kuvassa näyttää vaaleammalta kuin on). Reunat on virkattu Kitten mohairilla, kun lanka loppui kesken.

Bolero on tehty muuten ohjeen mukaan, mutta koukkuna oli 2,5 mm. Tein jo aika pitkälti boleroa valmiiksi 3,5 koukulla, kun huomasin että siitä tulee aivan liian iso. Ihme juttu, että kaikki muut mahdolliset näperrykset tytöille on aina olleet sopivia, mutta sitten kun tekee itselle, niin pitäis tehdä mallitilkkua ja pohtia miten edetä kun ei tekele vastaa ohjetta. Kai tästä pitäisi viisastua ja tehdä ens kerralla se mallitilkku, tai sitten ei.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Puuhelmet

Taas jotain itselle. Kyllä huomaa, että mamma on lähtenyt töihin, kun alkaa olla tarvetta vaikka millaiselle pikku jutulle. Ostin tuon yllä olevan helmialustan joskus Wanhan Sataman messuilta. Eilen otin sen vihdoin käyttöön. Varsin kätevä vekotin. Olen tehnyt aika vähän koruja, joten auttoi hahmottamaan miten paljon helmiä tarvitaan kaulakoruun ja muutenkin mallin suunnittelu oli helpompaa kun helmet eivät sinkoilleet pöydältä lattialle.

Puuhelmiä pitää saada nyt lisää. Sen verran kiva tuosta korusta tuli. Harmi vaan Entressen Sinelli oli tänään kiinni, joten ehkä joutuu näin hätäisenä ja kärsimättömänä vielä nettishoppailemaan.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Yritetään nyt

Eli tässä yritän kuvata tuota kaulassa roikkuvaa härpäkettä. Samasta kirjasta kuin edellinen. Ei ihan selkein kuva mutta siis se on violettisävyinen, 3 eri sävyä. Yksi ilta siihen meni - silmät ristissä ja tänään en tee kyllä yhtään mitään.

torstai 2. syyskuuta 2010

Pikkupiperryksiä

Työt alkoi keskiviikkona ja sen jälkeen aikaa ei tunnu olevan käsitöille tarpeeksi. Yksi ilta väkersin silmät ristissä Frida Pontén Virkkauksen Ilo kirjan mukaan pari rannekorua. Ajatus ei juokse eikä koukut tai puikotkaan, mutta kaipa se tästä kun vauhtiin pääsee.

Nyt kun olen taas töissä ja ihmisten ilmoilla, tekisi mieli tehdä itselle joku villatakki. En vaan tiedä millaisen. Tänään tuli Suuri Käsityölehti - ei mitään. Uusimmassa Modassa oli ehkä yksi malli mutta sitä pitäisi muuttaa niin paljon, ettei taidot vielä riitä. Taidan jatkaa sopivan mallin etsimistä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...