maanantai 30. elokuuta 2010

Vihdoinkin se on tehty!


Hiemanko on helpottunut olo, kun tuolinpäällinen on vihdoin tehty ja kursittu kasaan! Mikään olohuoneen väripilkku se ei ole, vaikka väriä kaivattaisiinkin kipeästi lisää. Lanka on 7 veljestä, sitä samaa mistä tein rahinpäällisenkin. Rahista jäi jämälankaa sen verran, että lähdin niillä liikkeelle. Noin puolet päällisestä on virkattu kiintein silmukoin ja puolet neulottu helmineuletta. Virkattu osuus näyttäisi pitävän paremmin muotonsa kuin neulottu. Alareunaan sain hieman ujutettua väriä, kun tein nirkkoreunan Dalegarnin Falkista. Päällisen saa nappien avulla näppärästi pois, jos tarvis. Joskus tulevaisuudessa tuolin puuosat pitää vielä käsitellä uudestaan. Mutta yksi asia kerrallaan...

torstai 19. elokuuta 2010

Peili

Viime päivinä en ole saanut oikein mitään aikaiseksi neulomisen tai virkkaamisen saralla. Paria isompaa projektia olen yrittänyt tehdä, mutta mikään ei etene kun vähän väliä pitää purkaa. Hiukkasen laskee motivaatiota ja tekis mieli heittää langat ja koukut nurkkaan. Muutenkin on tarhan aloitus ja tulevat työasiat mielessä, joten ajatus takkuaa. Tänään on kuitenkin ollut hiukkasen parempi päivä ja ehkäpä illalla taas innostun edistämään päiväpeittoa tai tuolinpäällistä.

Jotain uutta on tuo kuvan peili. Sain ikkunankehyksen heinäkuussa tädiltä Nurmeksesta. Siellä liiterissä niitä oli yksi jos toinenkin. Siitä poistettiin vanhat lasit ja laitettiin peilit tilalle. Tulevaisuudessa se ripustetaan seinälle, mutta siihen asti nojailee tuossa.

tiistai 10. elokuuta 2010

Pullo piiloon

Maanantai on hyvä telkkailta. Ja jos katson telkkaria, niin on pakko virkata tai neuloa. Eilen tein vihdoin, melkein vuoden miettimisen jälkeen, näille kahdelle pullolle/maljakolle päälliset.

Lankakorissa oli 1,5 kerää Novitan Samosta, ja kuten kuvasta huomaa, lanka loppui kesken. Toinen jäi vähän alamittaiseksi, mutta ei anneta sen haitata. Helminauhat olen tehnyt jo paljon aiemmin, siirsin ne nyt vain tuon virkkauksen päälle. Maljakoissa on pellavasta tehdyt kukat, jotka ostin Siropellavalta Wanhan Sataman käsityömessuilla.

maanantai 9. elokuuta 2010

Pieni, pyöreä matto

Ostin viime viikolla Lankamaailmasta kilon vihreää matonkudetta. Suunnittelin siitä pyöräilyreppua, mutta siitä tulikin matto. Aloitin virkkaamaan Modan (3/2009) Juhannusruusu-maton ohjeen mukaan. Puolivälissä huomasin, että kude ei todellakaan riitä koko mattoon eikä siitä tule millään niin iso kuin tarvis. Olisin halunnut sen verran ison maton, että tuon tuolin kaikki jalat olisi mahtuneet maton päälle. No, uutta kudetta en lähde ostamaan, joten tein sitten tällaisen pikkuruisen. Katsotaan ajan kanssa mihin huoneeseen se päätyy.

Edit: Muistiin vielä, että kilon kuteesta tuli 8 mm koukulla halkaisijaltaan 70 cm matto. Matonkude oli melkoisen huonolaatuista, mutta ei kai 6 eurolla parempaa saakaan. Osa maton pylväistä on aika anorektisia ja osa taas liiankin pulleita.

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tyyny


Oltiin viikonloppuna Tallinnassa ja otin mukaan mm. tämän jämälankaprojektin. Aloitin tällä viikolla lankamorkkiksen kourissa tekemään tyynynpäällistä jämälankanöttösistä, joita oli kertynyt useampaankin koriin. Tässä on kaikkea Sirdarista Rowaniin ja Novitaan. Koukku 4,5 mm. Virkkasin kiinteitä silmukoita ja vaihdoin väriä sen kummempia miettimättä. Tyyny voisi olla ensimmäinen vaihe projektissa tuoda olkkariin lisää väriä. Piipahdin muuten ihan nopeasti Tallinnassa Liann Lõngad puodissa. Ihania lankoja edullisesti, mutta ei siitä sen enempää.

perjantai 6. elokuuta 2010

Tuoli

Kesäkuussa ostin Joensuusta Joen Jättikirppikseltä vanhan tuolin. Alunperin se oli väriltään sellainen kulunut vihreä. Ihan kaunis väri, mutta ei ehkä sopisi meille. Tällä viikolla pääsin vihdoin maalaamaan tuolia. Kukaan ei meillä oikein välitä näistä hiomishommista, nytkin olis vielä kaksi työtä jonossa. Pohjavärin päälle on levitetty kolme kertaa Helmi kalustemaalia (ja muistutukseksi itselle: sävy M497 tuhka). Istuinosan päälle on niitattu kangas Tildan tapaan. Linumin raidallinen kangas on ostettu Sellon Olivasta.


tiistai 3. elokuuta 2010

Keittiöliina

Tein sittenkin tähän väliin toisen keittiöliinan. Siitä tuli varsinainen jämärätti, kun limenvihreä lanka loppui kesken ja jouduin korvaamaan sen tuolla fuksianpunaisella. En millään jaksanut purkaa ja raidoittaa uudestaan kaikilla neljällä värillä. Eihän se tuolta kaapista minnekään näy. Ohje löytyi Toivekoti & Puutarha -lehdestä (6/2010).
Keittiöliinan kuvio on kaunis. Tekisi mieli tehdä torkkupeitto samaan tyyliin. Meille tuli joku aika sitten uusi sohva. Totuttelen vielä sen väriin ja tuntuu, että se tarvitsee jotain piristystä. Tiedä vaikka Tampereella tulee vastaan joku kiva lankakauppa. Nyt tavarat kassiin ja Särkänniemeen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...